Friss hírek

Alonso közösségi oldalán üzent vasárnapi büntetésével kapcsolatban

Fernando Alonso szerint a Forma-1 jövője szempontjából is fontos, hogy milyen döntés születik végül annak az időbüntetésnek kapcsán, melyet a múlt hétvégi Amerikai Nagydíj után kapott, és ami miatt elveszítette pontszerző pozícióját Austinban.

Alonso a kiválónak mondható 7. helyen ért célba Texasban, a verseny után azonban a Haas csapata óvást nyújtott be, mondván, a kétszeres világbajnok versenyautója olyannyira megsérült a Lance Stroll-lal történt balesetben, hogy nem szabadott volna versenyezni vele. A versenybírók megvizsgálták az ügyet, és igazat adtak az amerikai istállónak – Alonsóra pedig 30 másodperces időbüntetést szabtak ki, ami miatt végül csak a 15. pozícióban zárta a futamot.

Az Alpine ezt követően jelezte, fellebbez az ítélet ellen, a két istálló képviselői pedig a Mexikói Nagydíjat megelőző csütörtökre lettek beidézve a versenybírók elé – ezt követően születhet majd végleges döntés az ügyben. A Forma-1 kétszeres világbajnoka nemrég közösségi oldalán írt az eset kapcsán – azt mondta, a sportág jövője szempontjából is fontos, milyen ítélet születik.

Hirdetés
 

„Köszönöm azokat az üzeneteket, amiket a napokban kaptam” – írta Alonso az Instagramon. „Azon ritka időszak ez a sportban, amikor azt érzem, mindannyian egy oldalon állunk, és ugyanaz a véleményünk a szabályokkal kapcsolatban.”

„Emiatt a csütörtök egy fontos nap lesz a sport szempontjából, amit annyira szeretünk, hiszen ez a döntés diktálja majd azt, hogy jó irányba tartunk-e a jövő tekintetében. Köszönöm ismét a támogatásotokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso közösségi oldalán üzent vasárnapi büntetésével kapcsolatban
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!