Alonso: Le vagyunk maradva, de hosszú a szezon - F1VILÁG.HU

Alonso: Le vagyunk maradva, de hosszú a szezon

HIRDETÉS

A győzelemért ugyan nem tudott harcba szállni Sebastian Vettellel Belgiumban, Fernando Alonso mégis úgy érzi, továbbra is minden esélye megvan arra, hogy megnyerje a bajnokságot 2013-ban.


A győzelemért ugyan nem tudott harcba szállni Sebastian Vettellel Belgiumban, Fernando Alonso mégis úgy érzi, továbbra is minden esélye megvan arra, hogy megnyerje a bajnokságot 2013-ban.

A spanyol versenyző a kilencedik helyről vághatott neki a vasárnapi futamnak, és végül másodikként ért célba.

A Ferrari számára egész évben problémát okoz az időmérős szereplés, Alonso azonban nem gondolja úgy, hogy ez az ő hibájából van így.

„Javítanunk kell időmérős teljesítményünkön, de őszintén szólva én megteszem, ami tőlem telik” – mondta a kétszeres világbajnok. „8:3-ra vezetek csapattársammal szemben a kvalifikációk tekintetében.”

„Szombaton rosszul alakult az időmérő, de hat tizeddel gyorsabb voltam a csapattársamnál. Nem arról van szó, hogy a versenyeken jó vagyok, az időmérőkön pedig rossz. Mindig a legtöbbet hozzuk ki az autóból.”

„A versenyeknek több aspektusa van, nemcsak az autó nyers tempójáról szól a dolog. Ott van még a stratégia, a gumikezelés, illetve az autók karakterisztikája. És ezekben mi nagyon jók vagyunk. Ami az autó nyers teljesítményét illeti, egy kicsit bizony lemaradásban vagyunk másokkal szemben.”

Alonso hátránya a Belga Nagydíjat követően 46 pontra nőtt, ám ennek ellenére továbbra is hisz abban, hogy megnyerheti a bajnokságot idén.

„A bajnokság nyitott – és mi vagyunk a legjobb példa erre, hiszen tavaly 41 ponttal vezettem Vettel előtt a monzai futamot követően, de aztán úgy érkeztem meg Texasba, hogy 15 pont hátrányom volt. A dolgok gyorsan változnak.”

„Folytatnunk kell a fejlesztéseket, és javítanunk kell a teljesítményünkön. Ne feledjük, az első öt futamon nagyon versenyképesek voltunk, megnyertünk kettőt is és rendre dobogóért harcolhattunk. Aztán visszaestünk, de megértettük a problémát, és a gondot igazából az okozta, hogy nem minden újítás működött azok közül, amiket pályára vittünk.”

Bár a Ferrari küszködött a szombati esőben, autóinak versenytempója ígéretes volt a másnapi, száraz futamon, éppen ezért Alonso jó érzésekkel hagyja maga mögött Spát.

Hirdetés

„Rendkívül balszerencsések voltunk az időmérőn, a Q3-ban. Sajnos ilyen változó körülmények közepette az ember vagy szerencsés, vagy nem. Tökéletes versenyt kellett terveznünk, és minden remekül ment, szóval értékes pontokat gyűjtöttünk.”

„Nagyon fontos volt a bajnokság szempontjából, hogy ennyi pontot gyűjtöttünk három, nem éppen jó verseny után. Nagyon jó érzés volt ezen a hétvégén, hogy a pályára vitt újítások jól működtek. De nem az első két helyen, hanem a nyolcadik és kilencedik pozícióban tanyázunk egy körön, és a második, illetve hatodik helyen értünk célba a futamon. Szóval van még tennivalónk.”

„Jó hétvége volt ez a bajnokság szempontjából, de még csökkentenünk kell a lemaradást. A bajnokság ugyanakkor nagyon hosszú.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!