Friss hírek

Alonso csúcsformában: „Lehet, hogy visszatérek az F1-be!”

Fernando Alonso, McLaren, Monza, Sky Sports F1, M4 Sport
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elismerte, a lehetőségek közt szerepel az, hogy 2021-ben visszatér a száguldó cirkuszba!

A spanyol versenyző a hírek szerint a Renault-val folytat tárgyalásokat, ahol jövőre a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyét vehetné át.

Francia lapértesülések szerint Alonso már előszerződést is kötött a francia istállóval, ő azonban a minap egy interjúban azt mondta, nincs még mit bejelentenie.

A Forma-1-ben 2005-ben és 2006-ban is vb-címet szerző pilóta mindenesetre elismerte, a lehetőségek között szerepel az, hogy jövőre újra a királykategóriában áll rajthoz.

„Fontolgatok különféle kihívásokat, mérlegelem a különféle lehetőségeket” – mondta a kétszeres F1-es bajnok a Gazzetta dello Sportnak.

„Fogalmazzunk úgy, hogy amióta eldöntöttem, hogy elindulok a Dakaron, hogy valami egészen újat tanuljak, rengeteget gondoltam a jövőmre. Az egyébként nagyon pozitív Dakaros kalandot a következő 2, 3, vagy 4 évben nem fogom megismételni. Fizikailag és a motivációmat tekintve úgy érzem, készen állok nagyon-nagy kihívásokra.”

„Most egy topkategóriára szeretnék fókuszálni a motorsport világában, szóval vagy visszatérek a Forma-1-be, vagy újra megpróbálkozom az Endurance-világbajnoksággal [WEC], vagy az IndyCarral. Van egy elképzelés a fejemben.”

„Láttam, hogy a nevem bizonyos gyakorisággal feltűnt az újságokban és a hírekben, de a helyzet az, hogy nincs még semmi új. Nincs olyan nagy hír, amit kommunikálhatnék.”

„Ahogy mondtam korábban, minden, amit mondhatok, hogy a lehető legjobb fizikai és mentális szinten vagyok, ebből kifolyólag fontos kihívásokat szeretnék.”

„Az első F1 nélküli évem nagyon intenzív volt, szóval a terv egy békés 2020-as esztendő volt. De végül mindenki számára elég csendesre sikerült…”

„Augusztus 23-án rajthoz állok az Indianapolis 500-on, és aztán tovább folytatom az akkumulátoraim feltöltését 2021-re készülvén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!