Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Alonso: Lehetnek lehetőségeink esőben

Idei nyolcadik ötödik rajthelyét szerezte meg Brazíliában a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki szerint esőben teremhet babér az olasz gárda számára.


Idei nyolcadik ötödik rajthelyét szerezte meg Brazíliában a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki szerint esőben teremhet babér az olasz gárda számára.

A spanyol versenyző elárulta, nem teljesen volt elégedett autójának egyensúlyával a szombati időmérőn, ám összességében elégedett, hiszen a Mercedes nem jelentett számára fenyegetést a kvalifikáción, és a McLarenekhez is sikerült elég közel kerülni.

„Újabb szombatra sikerült meghosszabbítanom az ötödik helyre szóló bérletemet. Ezúttal azonban sokkal jobban megszenvedtem érte, mint általában” – mondta Alonso.

„Nem igazán vagyunk elégedettek az autó egyensúlyával, és egy nagyon versenyképes Mercedest vártunk. Végül aztán a Q3-ban sokkal közelebb kerültünk a McLarenekhez, mint vártuk, míg az első Mercedes néhány tizeddel lemaradt. Ez azt jelenti, hogy egy kicsit többet tudtunk kihozni ebből az időmérőből, mint amire valóban számíthattunk a bennünk rejlő potenciál alapján. De nem igazán mondhatom, hogy sok meglepetést tartogatott az időmérő.”

Alonso hozzátette, habár esőben nehezebben tudják ideális hőmérsékletre hevíteni az abroncsokat, a felszáradó pályán könnyen előnybe kerülhetnek riválisaikkal szemben.

„Ha tényleg esik holnap, akkor nagyon izgalmas és nyitott verseny vár ránk. Senki nem tudja igazán, mennyire lehet versenyképes vizes pályán. Az igaz, hogy nedves aszfalton sokkal több gondot okozhat számunkra a gumik felmelegítése, de egyúttal az is, hogy ahogy elkezd száradni a pálya, gyorsabbak vagyunk riválisainknál: a verseny bizonyos szakaszaiban ezt demonstráltuk Silverstone-ban.”

„Ha azonban száraz pályán tartják a versenyt, sok kiállás lesz, mivel ma úgy tűnt, a gumik jobban koptak, mint pénteken. A tökéletes recept az év utolsó versenyére? Álljanak meg négyen előttünk, én és Felipe [Massa] pedig tartsuk magunk mögött a többieket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS