Friss hírek

Alonso: Lesz, aki bakot lő az új szabályok miatt

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso meg van győződve arról, egyes csapatok rossz irányba indultak el 2017-es versenyautóik fejlesztésével.


A kétszeres világbajnok Fernando Alonso meg van győződve arról, egyes csapatok rossz irányba indultak el 2017-es versenyautóik fejlesztésével.

Több évnyi stabilitás után a Forma-1 szabályai 2017-re jelentősen megváltoztak: a nagyobb leszorítóerő és szélesebb abroncsok következményeként az autók körönként akár 4-5 másodperccel gyorsabbak is lehetnek.

Hirdetés
 

Alonso a minap úgy nyilatkozott, lesznek olyan csapatok, melyek hamar rájönnek arra, néhány riválisok jobban értelmezte a 2017-es regulákat.

„Ha új szabályok jönnek, lehetsz szerencsés, vagy balszerencsés” – mondta a McLaren spanyolja.

„Attól függ, a csapatok hogyan értelmezik a regulákat, milyen filozófiát követnek autóikkal. Lehet, hogy te jobbra mész, míg más balra, a negyedik vagy ötödik versenyen pedig azt veszed észre, hogy a csomagod aerodinamikailag elindul balra, mert rossz irányba kezdted a dolgokat.”

„Remélhetőleg mi azok leszünk, akik kezdettől fogva jól végzik a munkájukat.”

A McLaren teljesítményét az elmúlt években nagyban meghatározta a Honda V6-os erőforrása, Alonso azonban azt mondja, idén sokkal több múlik azon, hogy az autó mennyire lesz ütőképes.

„Fogalmazzunk úgy, hogy a Mercedest nehéz lesz elérni, ezt tudjuk – nemcsak nekünk, mindenkinek. De szerintem elég közel lehetünk ahhoz, hogy harcoljunk velük.”

„100 százalékig biztos vagyok abban, hogy elérjük azt a motorerő-szintet, amit szeretnénk – aerodinamikailag van nagyobb kérdőjel.”

„Biztatóan fejlődött a Honda, ami szerintem nagyon pozitív, és ez magabiztossággal tölt el 2017-re is. Nagyon várom már a márciusi, ausztráliai versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!