Alonso: Magabiztos vagyok, mert a versenytempó az erősségünk! - F1VILÁG.HU

Alonso: Magabiztos vagyok, mert a versenytempó az erősségünk!

HIRDETÉS
A 4. helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon Fernando Alonso. Bár lecsúszott az első rajtsorról, nem csügged, szerinte ugyanis versenytempóban nagyon ütőképes lesz az Aston Martin.
Portrait, Helmets, Albert Park Circuit, GP2303a, F1, GP, Australia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

Alonso 4 tizedmásperccel volt lassabb a melbourne-i időmérőn, mint a pole-t megszerző Max Verstappen, és bár ezúttal a két Mercedes elé tudott kerülni, úgy érzi, eddigi legjobb kvalifikációs szereplésüket mutatták idén. Az Aston Martin versenyzője úgy érzi, mindenképpen elégedettnek kell lenniük a szombaton látottakkal.

„Remekül érzem magam. Nyilván nagyon szoros volt, sok autó volt 1-2 tizeden belül, mi pedig ennek a csoportnak a felső részében voltunk a Q1-ben és a Q2-ben – talán a 2. helyen voltam” – mondta a spanyol pilóta. „Aztán a Q3-ban pár századdal maradtunk le az első rajtsorról, de a Mercedes nagyon jó munkát végzett az időmérőn.”

„Ettől függetlenül azt gondolom, ez volt a legjobb időmérőnk idén. Azt hiszem, Bahreinben 6 tizedes hátrányban voltunk, Dzsiddában 5 tizeddel voltunk lemaradva, itt pedig 4 tizedre voltunk a pole-tól. Szóval szerintem elégedettnek kell lennünk, aztán majd meglátjuk, mire megyünk vasárnap.”

A kétszeres F1-es világbajnok hozzátette, nagyon magabiztosan várja a szezon harmadik versenyét, csapata, az Aston Martin ugyanis továbbra is versenytempóban a legerősebb.

„Igen, magabiztos vagyok. Pozitívan várom a vasárnapi versenyt. Az erősségünk ugyanis továbbra is a versenytempó. Az első két sorból rajtolunk, és általában vasárnap vagyunk erősek. Használjuk ki!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!