Alonso magabiztosan várja 2024-et, de elárulta, miben kell fejlődniük - F1VILÁG.HU

Alonso magabiztosan várja 2024-et, de elárulta, miben kell fejlődniük

Minden apró sikert győzelemként könyvelt el idén a Forma-1-ben Fernando Alonso, aki optimistán tekint a 2024-es szezonra: a spanyol azt mondja, ha sikerül javítaniuk a gyengeségeiken, még ütőképesebbek lehetnek.

Alonso és az Aston Martin kétségkívül a szezon legnagyobb meglepetését szolgáltatta: a rutinos spanyol versenyző jóformán a Red Bull legfőbb ellenfele volt a bajnokság elején, és bár év közben lemaradtak közvetlen ellenfeleikhez képest, mégis sikerült jó formában zárniuk a szezont. Miközben az Aston Martin végül az 5. helyen végzett a konstruktőrök versenyében, Alonso a 4. pozícióban zárta az egyéni pontversenyt.

„Teljesen váratlan az, hogy a 4. helyen zártam az egyéni összetettben” — idézi a kétszeres világbajnok szavait az AS című spanyol sportlap. „Számomra a 2012-es és a 2023-as szezonok a legjobbak eddigi pályafutásomban. Olyan pozícióban tudtam most végezni, amilyenre soha nem gondoltam volna a szezon elején.”

Alonso természetesen szeretne még jobb eredményekért harcolni 2024-ben, ehhez azonban elmondása szerint fontos az, hogy jövő évi, AMR24-es kódjelű versenyautójuk már ne hordozza azokat a gyengeségeket, melyekkel az idei autó esetében meg kellett küzdeniük.

„Következetesebbnek kell lennünk. Az autónk egyik gyenge pontja, hogy nagyon szűk tartományon belül tud működni. Jó lenne, ha stabilabban tudna teljesíti. De ez az ára annak, hogy folyamatosan fejlesztünk egy autót, hiszen fel kell áldozni bizonyos területeket. És fontos az is, hogy javítsunk a végsebességünkön. A számok alapján ez is gyenge pont volt. Lassabbak voltunk az egyenesekben, mint a többiek — ha pedig ki akartuk ezt egyensúlyozni, akkor csökkentenünk kellett a leszorítóerőt, emiatt viszont lassabbak voltunk a kanyarokban.”

„A gumidegradáció viszont erősségünk volt idén, az autó erősebb volt vasárnaponként. És a stratégiák kivitelezésében is nagyon jók voltunk. Minden egyes eredményt győzelemként könyveltünk el, és fontos, hogy megtartsuk ezt az energiát.”

Alonso azt mondja, optimista a 2024-es idény kapcsán: „Van néhány elképzelésünk a jövő évre, és jobb helyzetben lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso magabiztosan várja 2024-et, de elárulta, miben kell fejlődniük
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
Ekkor rajtol ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíj!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!