Alonso: Magam elé engedtem volna Massát

Fernando Alonso megerősítette, hogy készen állt átadni pozícióját csapattársának, Felipe Massának, amennyiben a brazil pilóta esélyes lett volna a dobogós pozícióra a szezonzáró Brazil Nagydíjon.


Fernando Alonso megerősítette, hogy készen állt átadni pozícióját csapattársának, Felipe Massának, amennyiben a brazil pilóta esélyes lett volna a dobogós pozícióra a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

Massa a kilencedik pozícióból vágott neki hazai versenyének, ami egyben utolsó futama is volt a Ferrari színeiben, és a negyedik helyen haladt, mikor egy áthajtásos büntetést kapott, amiért áthajtott a bokszutca bejáratánál lévő fehér vonalon.

Alonso a harmadik helyen végzett a Red Bull duója mögött, és elmondta, hogy készen állt átadni pozícióját csapattársának, amennyiben ezzel hozzájárulhatott volna ahhoz, hogy Massa egy dobogós helyezéssel búcsúzhasson a Ferraritól.

„Ez volt Felipe utolsó versenye a Ferrarival, és megpróbáltam segíteni neki abban, hogy a dobogón ünnepelhessünk, azonban egy áthajtásos büntetést kapott, sajnos” – mondta a spanyol.

„Szomorú vagyok, hogy így alakult ez a verseny, de örülök az elmúlt négy évnek, mikor együtt dolgozhattunk. Egy fantasztikus csapattárs volt.”

Massa végül a hetedik helyet szerezte meg, de biztos abban, hogy a büntetés nélkül a dobogón végezhetett volna.

„Biztos vagyok abban, hogy Fernando elengedett volna a végén, szóval azt gondolom, hogy a helyzet teljesen más lett volna” – mondta a brazil. „De nem is erre akarok gondolni, sokkal inkább arra az időre, amit a Ferrarival töltöttem, és azokra a barátokra, akikre itt találtam.”

Arra a kérdésre, hogy mi volt az egyezség közte és Alonso között a futam előtt, Massa így felelt: „Nem volt semmiféle egyezség, hogy őszinte legyek, de odajött hozzám, hogy azt mondta, ha mögöttem leszel, akkor el foglak engedni.”

Ami a versenyt illeti, Alonso elmondta, hogy imádkozott az esőért, ami végül nem jött meg.

„Nehéz verseny volt a mai mindenki számára. Az eső végül nem jött meg, pedig azt gondolom, hogy erősebbek lehettünk volna vizes pályán.”

„Végig úgy tűnt, hogy esni fog, de végig száraz volt a futam, ami bosszantó számunkra. Azonban az, hogy a dobogón végeztünk, azt jelenti számunkra, hogy a csúcson hagytuk abba. Már alig várom a következő évet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!