Alonso: Majd akkor távozok, ha valaki jobb lesz nálam - F1VILÁG.HU

Alonso: Majd akkor távozok, ha valaki jobb lesz nálam

HIRDETÉS
Bár Fernando Alonso és az Alpine számára rosszul indult a 2022-es szezon, a spanyol egyelőre nem lát okot arra, hogy befejezze Forma-1-es karrierjét, elmondása szerint ugyanis azonos feltételek mellett még nem tudják legyőzni.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Australian Grand Prix, Friday 8th April 2022. Albert Park, Melbourne, Australia.

A spanyol két év távollét után tavaly tért vissza az F1-be, és két szezonra köteleződött el az Alpine-nal, ám a felek nyitva hagyták a lehetőséget arra, hogy az idei év végén meghosszabbítsák az együttműködést. Egyelőre Alonso teljesítménye nem ad okot arra, hogy erre miért ne kerülhetne sor, ráadásul a remélt előrelépés sem történt még meg az élmezőny felé. Bár Alonso neve mellett négy futam után csak két pont áll a tabellán, az autó tempója ennél jóval többre predesztinálta volna, ám műszaki hibák miatt az utóbbi három versenyhétvégén egyaránt elesett a pontszerzés lehetőségétől.

A spanyol idén nyáron már 41 éves lesz, ezzel magasan ő a mezőny rangidőse, hiszen a listán őt követő Lewis Hamiltonnál is három és fél évvel korosabb. Alonso azonban az idő múlását saját képességein még egyáltalán nem érzi, és az Emilia-Romagna Nagydíj után adott nyilatkozatában utalást tett rá, hogy amíg ez meg nem történik, addig nem lát okot a visszavonulásra.

„Jobbnak érzem magam a többieknél” – szögezte le. „Majd ha jön valaki, aki nyers képességek terén legyőz, amikor már látom, hogy nem vagyok elég jó a rajtoknál, az autó felkészítésében, vagy amikor a garázs másik oldala egy másodperccel gyorsabb nálam körönként, amivel nem tudom felvenni a versenyt, talán akkor majd felteszem a kezem és elismerem, hogy itt az ideje valami mást csinálni. Jelenleg azonban még ennek pont az ellenkezőjét érzem. Szóval továbbra is szeretem a versenyzést.”

Alonso tavaly egy pozícióval megelőzte csapattársát, Esteban Ocont a pontversenyben, noha futamgyőzelmet a franciának sikerült szereznie. Ha a spanyol az idei év után is maradna, azt az F1-es debütálásra váró és az Alpine kötelékébe tartozó Oscar Piastri bánhatná, ám a tavalyi F2-es bajnok neve az imolai hétvégén éppen felmerült a paddockban a szezon első átigazolási pletykájában: a Sky Sports értesülései szerint a Williams a jövő évre szívesen leigazolná az ausztrált.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!