Alonso már a 2023-as Aston Martin fejlesztésébe is bele tudott szólni - F1VILÁG.HU

Alonso már a 2023-as Aston Martin fejlesztésébe is bele tudott szólni

HIRDETÉS
Fernando Alonsónak mindössze egyszer volt lehetősége arra, hogy vezesse új csapata, az Aston Martin tavalyi autóját, ám már így is hasznos visszajelzéseket tudott adni az istálló mérnökeinek.
Fernando Alonso, Aston Martin

Minderről a csapat helyettes technikai igazgatója, Eric Blandin beszélt egy interjúban, aki szerint Alonso szerződtetése óriási dolog a silverstone-i istálló részéről. A spanyolok kétszeres világbajnoka az Alpine-tól érkezett az Aston Martinhoz, a szezonzárót követő abu dhabi teszten pedig már vezethette is új csapata 2022-es versenygépét.

„Fernando visszajelzései rendkívül precízek” – magyarázta a szakember. „Egyértelműen kommunikálja, hogy mit akar az autótól, és már azonnal azonosított is néhány dolgot, amit már bele is tudtunk táplálni az AMR23-as tervezésébe.”

„Tavaly Fernando egy olyan autót vezetett, ami jelentősen más volt, mint a miénk – és versenyképesebb is. Miután vezette az AMR22-est, gyorsan össze tudta hasonló a két autót, és meg tudta mondani, hogy ’ez egyértelműen jobb, az egyértelműen rosszabb, és ez az, amire fókuszálnunk kellene’.”

Blandinnek korábban már volt szerencséje együtt dolgozni Alonsóval, még a Ferrarinál, és elmondása szerint a kétszeres világbajnok űzni-hajtani fogja majd az istállót a minél jobb eredmény elérésre érdekében.

„Fernando egy kiemelkedő versenyző” – fogalmazott. „Nem sok olyan kaliberű pilóta van a rajtrácson, mint ő. Lehet számítani rá. Szenvedélyes és rendkívül lendületes. Azok után, amit elért, még mindig csillapíthatatlan vágya van a győzelemre. Fernando leigazolása óriási dolog volt a csapat számára. Hajtani fog bennünket, és segíteni fog minket abban, hogy eljussunk a következő szintre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!