Friss hírek

Alonso már dörzsöli a tenyerét, esős időmérő várható a Brit Nagydíjon

A meteorológiai előrejelzések alapján szombatos is változékony időjárás várható a Forma-1-es Brit Nagydíj helyszínén, amit a húszfős mezőnyből talán Fernando Alonso vár a legjobban. Két hete már megmutatta, mire képes az Alpine-nal esőben.

Nincs könnyű dolga a Forma-1-es csapatoknak a nagy-britanniai Silverstone-ban, ahol rögtön a pénteki első szabadedzés csapadékos időjárás mellett zajlott le, és várhatóan az időmérő napján is hasonló körülmények várhatók. Ebből fakadóan az első hatvan perces gyakorláson lényegében egyetlen csapat sem végzett érdemi munkát annak ellenére, hogy több istálló jelentős fejlesztésekkel érkezett a legendás nagydíjra. Fernando Alonso is csak a második szabadedzésen próbálgatta a továbbfejlesztett Alpine-t, ami egyébként ígéretesen mozog az esőben.

„Az FP1-et lényegében mindenki veszteségként könyvelte el, szóval próbáltunk az FP2-re koncentrálni. Egy új csomaggal mindig felfedezünk dolgokat, amiket vagy megjavítani akarunk, vagy tovább tesztelni, az idő azonban gyorsan elszaladt. Ezzel azonban mindenki így volt, és összességében elégedettek voltunk az autó teljesítményével. Lássuk, mit hoz a holnap” – fogalmazott Alonso a második szabadedzést követően, amit 0,753 másodperces hátránnyal a hatodik helyen zárt.

Hirdetés
 

Egy esős időmérő edzés mindig képes megkavarni az erőviszonyokat, amit Alonso a Kanadában látottak miatt különösen vár. Ott többek között egy Ferrarit és két Mercedest legyőzve a második rajthelyet sikerült megszereznie az esőben.

„Jelen pillanatban eléggé rossz időjárást jósolnak az FP3-ra. Ha így marad, az mindenki számára nehéz hétvégét vetít előre. A legutóbbi esős időmérőkön, Imolában és Kanadában ötödikek és másodikak lettünk, így optimistán tekintek előre” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!