Alonso már idén elhagyhatja a McLarent - F1VILÁG.HU

Alonso már idén elhagyhatja a McLarent

HIRDETÉS

A McLaren ügyvezetője, Ron Dennis ugyan bízik benne, hogy a bajnoki címvédő Fernando Alonso nem hátrál ki több évre szóló szerződéséből, egyre több spekuláció lát napvilágot, miszerint a spanyol pilóta az év végén elhagyja a brit csapatot.

A McLaren ügyvezetője, Ron Dennis ugyan bízik benne, hogy a bajnoki címvédő Fernando Alonso nem hátrál ki több évre szóló szerződéséből, egyre több spekuláció lát napvilágot, miszerint a spanyol pilóta az év végén elhagyja a brit csapatot.

Alonso jelenleg is érvényben lévő szerződése a 2008-as idény végéig szól a McLarennel, ám a spanyol versenyző kapcsolata igencsak megromlott csapatával az elmúlt hetekben. A kétszeres világbajnok a Magyar Nagydíj sajtótájékoztatóján zavarba jött, mikor megkérdezték tőle, elégedett-e jelenlegi szerződésével, mely a jövő év végéig köti a McLarenhez.

Egyes híresztelések szerint a Renault tárt karokkal várja vissza Alonsót, ám más csapatok is bejelentkeztek már a spanyol bajnokért, aki egyelőre még a McLaren alkalmazottja.

A Renault még nem jelentette be jövő évi felállását, és a csapatfőnök, Flavio Briatore a hétvégén kijelentette, nem sürgeti semmi őket a pilótakérdés eldöntésében.

“Nem tudok semmit erről” – mondta Briatore, mikor arról kérdezték, kapcsolatba léptek-e Alonsóval egy esetleges szerződés reményében. “Ez a McLaren problémája, nem pedig az enyém.”

Azonban Dennis cáfolta a híreszteléseket, és határozottan kijelentette, sem Alonso, sem Hamilton szerződését nem kívánják módosítani, így versenyzőiket a csapatnál szeretnék tartani eredeti szerződésük lejártáig.

“Elkerülhetetlen, hogy ilyen híresztelések kapjanak szárnyra, és más csapatok elkezdjenek érdeklődni versenyzőink iránt” – mondta a szakember Budapesten. “Két szerződtetett versenyzőnk van, akik még néhány évig a csapatnál maradnak. Mi tiszteletben tartjuk szerződéseinket, és bízom benne, hogy ezzel versenyzőink sincsenek másképp.”

Megbízható források szerint Fernando Alonso csalódott a McLarenben, amiért nem támogatják úgy, mint egy igazi bajnokot az idei évben. Dennis azonban elmondta, a McLaren egyenlő bánásmódban részesíti versenyzőit, és ezen a jövőben sem kíván változtatni.

“Mi így járunk el, ehhez tartjuk magunkat” – mondta. “Nem könnyű kezelni ezeket a helyzeteket, de ezt felismertük. Ez a munkánk, meg kell oldanunk a kialakult helyzetet. Csak olyan döntéseket hozok, melyek a csapat érdekeit szolgálják. Azonban jelenleg az a legfontosabb, hogy bebizonyítsuk, egyenlő bánásmódban részesítjük versenyzőinket.”

“Hatalmas a nyomás a csapaton belül, éppen ezért vannak nehézségek, és nézeteltérések, de ez érthető is, mikor két szuper tehetség versenyez egy csapatban. Azonban nem szabad megengednünk, hogy egyik versenyzőnkkel másként bánjunk. Továbbra is versenycsapatként kell üzemelnünk, és akinek nem tetszik az, ahogy bánunk vele, másként látja a dolgokat, annak van más választása. Azonban semmiképpen nem tágítunk értékeinktől.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!