Alonso már lemondott az F1-es visszatérésről?

AutÛdromo Hermanos RodrÌguez, Mexico City Friday 26 October 2018. Fernando Alonso, McLaren Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST3433
Fotó: McLaren
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, „többé-kevésbé” már tudja, mit fog csinálni a 2021-es évben, a Forma-1-es visszatérésre azonban minden bizonnyal nem kerül sor.

Alonso 2018 végén intett búcsút a száguldó cirkusznak, azóta pedig az Endurance-világbajnokságon (WEC) és a Dakar-ralin is kipróbálta magát, és tervei szerint ismét rajthoz áll majd az indianapolisi 500 mérföldesen is.

A spanyol versenyző továbbra is arra pályázik, hogy megszerezze az úgynevezett „tripla koronát”, azaz a Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás megnyerése után diadalmaskodna az Indy 500-on is.

„Mindig azt mondtam, hogy 2021-ben jönnek az új Forma-1-es szabályok, és talán visszatérek, hiszen talán jobban fog érdekelni a dolog, és az autók is kiegyensúlyozottabbak lesznek, és talán ki leszek ismét éhezve arra, hogy utazzak” – mondta Alonso a minap egy interjúban.

„Az F1-ben most 2022-re halasztják az új szabályokat. Ez bizonyos szempontból rossz hír a sport számára, mert fontos, hogy kiegyenlítsék az autókat, és mihamarabb szükségük van az új szabályokra. A döntés viszont abszolút érhető, hiszen a jelenlegi helyzetben nem lehetne autót fejleszteni a jövő évre.”

„Ami az én helyzetemet illeti, többé-kevésbé tudom, mit fogok csinálni jövőre, és remélhetőleg hamarosan sokan mások is tudni fogják.”

Alonso az idei Indy 500-on a McLaren egyik autóját vezette volna – a versenyt viszont a koronavírus-járvány miatt természetesen elnapolták. A spanyol versenyző a legendás futam előtti, belső pályás indianapolisi versenyen is elindult volna, azt azonban leszögezte, egy egész szezont nem akarna végigversenyezni az IndyCarban.

„Két éve fontolgattam ezt. Amikor abbahagytam az F1-ben, azon gondolkodtam, hogy mit fogok csinálni, és nyilván a WEC megnyerése célom volt. Szóval WEC-bajnokként és Forma-1-es bajnokként mi van, ha egy napon az IndyCarban is bajnok leszek? Nemcsak az 500 mérföldesen, hanem az egész bajnokságban! Ez egyedülálló lett volna.”

„Nem én lettem volna a második a történelemben, hanem az első, és ez nagyon vonzó volt. De túl nagy követelményekkel járt volna életem ezen szakaszában. Pár éve talán lett volna lehetőség rá, de most 16-17 versenyt teljesíteni, megismerni minden pályát… Túl komoly felkészülést vagy elkötelezettséget igényelne, amit életem ezen szakaszában már nem szívesen vállalnék…” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS