Alonso már lemondott az F1-es visszatérésről? - F1VILÁG.HU

Alonso már lemondott az F1-es visszatérésről?

HIRDETÉS
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, „többé-kevésbé” már tudja, mit fog csinálni a 2021-es évben, a Forma-1-es visszatérésre azonban minden bizonnyal nem kerül sor.
AutÛdromo Hermanos RodrÌguez, Mexico City
Friday 26 October 2018.
Fernando Alonso, McLaren
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _1ST3433

Alonso 2018 végén intett búcsút a száguldó cirkusznak, azóta pedig az Endurance-világbajnokságon (WEC) és a Dakar-ralin is kipróbálta magát, és tervei szerint ismét rajthoz áll majd az indianapolisi 500 mérföldesen is.

A spanyol versenyző továbbra is arra pályázik, hogy megszerezze az úgynevezett „tripla koronát”, azaz a Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás megnyerése után diadalmaskodna az Indy 500-on is.

„Mindig azt mondtam, hogy 2021-ben jönnek az új Forma-1-es szabályok, és talán visszatérek, hiszen talán jobban fog érdekelni a dolog, és az autók is kiegyensúlyozottabbak lesznek, és talán ki leszek ismét éhezve arra, hogy utazzak” – mondta Alonso a minap egy interjúban.

„Az F1-ben most 2022-re halasztják az új szabályokat. Ez bizonyos szempontból rossz hír a sport számára, mert fontos, hogy kiegyenlítsék az autókat, és mihamarabb szükségük van az új szabályokra. A döntés viszont abszolút érhető, hiszen a jelenlegi helyzetben nem lehetne autót fejleszteni a jövő évre.”

„Ami az én helyzetemet illeti, többé-kevésbé tudom, mit fogok csinálni jövőre, és remélhetőleg hamarosan sokan mások is tudni fogják.”

Alonso az idei Indy 500-on a McLaren egyik autóját vezette volna – a versenyt viszont a koronavírus-járvány miatt természetesen elnapolták. A spanyol versenyző a legendás futam előtti, belső pályás indianapolisi versenyen is elindult volna, azt azonban leszögezte, egy egész szezont nem akarna végigversenyezni az IndyCarban.

„Két éve fontolgattam ezt. Amikor abbahagytam az F1-ben, azon gondolkodtam, hogy mit fogok csinálni, és nyilván a WEC megnyerése célom volt. Szóval WEC-bajnokként és Forma-1-es bajnokként mi van, ha egy napon az IndyCarban is bajnok leszek? Nemcsak az 500 mérföldesen, hanem az egész bajnokságban! Ez egyedülálló lett volna.”

„Nem én lettem volna a második a történelemben, hanem az első, és ez nagyon vonzó volt. De túl nagy követelményekkel járt volna életem ezen szakaszában. Pár éve talán lett volna lehetőség rá, de most 16-17 versenyt teljesíteni, megismerni minden pályát… Túl komoly felkészülést vagy elkötelezettséget igényelne, amit életem ezen szakaszában már nem szívesen vállalnék…” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso már lemondott az F1-es visszatérésről?
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!