Alonso már most lemondott a dobogóról - F1VILÁG.HU

Alonso már most lemondott a dobogóról

HIRDETÉS

Fernando Alonso biztos benne, hogy nem fog tudni harcba szállni a dobogós helyekért az idei évben, miután a Renault borzalmasan szerepelt az első három tengerentúli versenyen.

Fernando Alonso biztos benne, hogy nem fog tudni harcba szállni a dobogós helyekért az idei évben, miután a Renault borzalmasan szerepelt az első három tengerentúli versenyen.

A kétszeres világbajnok számára nem sikerült túl jól a hétvégi Bahreini Nagydíj, ahol egy relatíve gyenge időmérő edzést követően a tizedik pozícióban végzett, ugyanis csapata képtelen volt felvenni a versenyt riválisaival, így az idei évben először, egyetlen pontot sem szerzett.

Annak ellenére, hogy a Renault vezetése ígéretet tett versenyzőjének: a következő futamra komoly fejlesztésekkel készülnek, Alonso úgy érzi, maximum az a cél lebeghet előttük, hogy a három élcsapat mögött harcba szálljanak a pontszerző helyekért.

“A győzelem, sőt még a dobogó is elérhetetlennek tűnik” – mondta Alonso. “Olyan még nem fordult elő a történelemben, hogy egy csapat egyik pillanatról a másikra egy másodpercet javult volna. Azonban most nem gondolunk erre.”

“Megpróbálunk elérni egy olyan szintet, mint például a Toyota. El kell érnünk, hogy folyamatosan bekerüljünk az időmérő utolsó etapjába, az első három csapat mögött fussunk a versenyen, és ha egyikük hibázik, akkor ott legyünk, hogy elcsenhessünk néhány értékes pontot. Trulli a negyedik helyen végzett Malajziában, és a hatodik lett Bahreinben, ezt a példát kell nekünk is követni.”

“Ehhez azonban három-négy tizedet gyorsulnunk kell körönként, de bízom benne, hogy a következő versenyen bevetésre kerülő újításokkal minden rendben lesz” – folytatta Alonso, aki nem is amiatt aggódik, hogy a BMW, a Ferrari, és a McLaren előttük áll, sokkal inkább aggasztja, hogy egyre többen előzik meg a franciákat.

“Bízunk benne, hogy Barcelonában jobbak leszünk az újításokkal, és előrelépést tudunk majd elérni Európában. Ha ez nem sikerül, akkor elkezdhetünk aggódni, mert Fisichella jobb időt ment a versenyen, mint én, és ő egy Force Indiát vezet.”

“Meg kell tudunk, hol is állunk valójában, mert nem csak a BMW, a McLaren, és a Ferrari létezik. Ott van a Toyota, a Williams, a Red Bull, és a Honda, amely csapatok mind előttünk vannak jelen pillanatban. Az pedig, hogy a tizenegy csapatból csak a nyolcadikak vagyunk, elég szomorú” – tette hozzá a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!