Alonso már most lemondott a győzelemről - F1VILÁG.HU

Alonso már most lemondott a győzelemről

HIRDETÉS

Fernando Alonso elmondta, hogy bár csapatának jól fekszik az isztambuli pálya, nagyon meg lenne lepve, ha bárki is harcba tudna szállni a Red Bull Racinggel a hétvégi Török Nagydíjon.


Fernando Alonso elmondta, hogy bár csapatának jól fekszik az isztambuli pálya, nagyon meg lenne lepve, ha bárki is harcba tudna szállni a Red Bull Racinggel a hétvégi Török Nagydíjon.

Annak ellenére, hogy a McLaren diktálta a tempót a pénteki edzéseken, Alonso biztos abban, hogy ismét a Red Bull lesz az a csapat, melyet meg kell majd verni mind a pole pozícióért, mind pedig a futamgyőzelemért Törökországban.

„Azt gondolom, hogy a Spanyol Nagydíjhoz képest egy kicsivel jobb a helyzet, köszönhetően annak, hogy más a pálya karakterisztikája, és nem követeli meg a maximális aerodinamikai leszorítóerőt, ami jobban fekszik autóinknak” – mondta a spanyol pilóta a riportereknek.

„Azonban nagy meglepetés lenne, ha a Red Bullok nem lennének mindenki előtt. Valahol ott leszünk mögöttük a McLarennel, legalábbis én erre számítok.”

A hétvégi versenyen már öt csapat használja az aktív F-csatornát, ugyanis a Red Bull Racing és a Force India is bevetette saját fejlesztését.

Alonso elmondta, hogy a Ferrari többféle megoldással kísérletezett, hogy egyszerűbb legyen használni a rendszert, ám még nem találták meg a legmegfelelőbbet, így minden bizonnyal ezen a hétvégén is kapálózniuk kell a pilótafülkében, hogy elzárják a levegő útját.

„Több megoldást is kipróbáltunk, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb módját annak, miként működtessük a hátsó szárnyrendszert, és sikerült is fejlődést elérnünk ezen a téren, viszont még mindig nem tökéletes, így dolgoznunk kell még rajta a következő versenyekre” – magyarázta a kétszeres világbajnok, aki ötödikként zárta a délutáni edzést.

Felipe Massa majd’ egy teljes másodpercet kapott csapattársától a délutáni tréningen, ám nem aggódik különösebben, ugyanis mindezt annak tudja be, hogy egy megpördülés után nem volt lehetősége gyors kört futni a lágyabb keverékű abroncsokon.

A brazil azonban elmondta, hogy csapatának még sokat kell javulnia, máskülönben esélye sem lesz felvenni a harcot legnagyobb ellenfelével, az egyre jobb formában lévő Red Bull Racinggel.

Hirdetés

„Nem tudtam mért kört teljesíteni a lágyabb keverékeken, mert rögtön első próbálkozásom alkalmával megpördültem a nyolcas kanyarban” – magyarázta Massa. „Ez volt a mai nap legkellemetlenebb tényezője, hiszen szinte az egész második tréninget a keményebb keverékeken kellett teljesítenem.”

„A pálya állapota sokat javult a reggeli edzéshez képest, ahogy egyre több gumi került fel a burkolatra, úgy lett egyre jobb az aszfalt tapadása, és ezzel számolnunk is kell holnap.”

„További fejlődést kell elérnünk, hogy még versenyképesebbek legyünk: a McLaren és a Red Bull nagyon erősnek tűnik ezen a ringen. Azonban magabiztos vagyok, és bízom abban, hogy megtaláljuk a módját, miként tudjuk felvenni velük a harcot a hétvége további részében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!