Alonso: Meg kell értenünk, miért nem volt meg a tempó - F1VILÁG.HU

Alonso: Meg kell értenünk, miért nem volt meg a tempó

HIRDETÉS
Fernnado Alonso szerint egész egyszerűen nem volt elég gyors az Aston Martin versenyautója Ausztriában ahhoz, hogy jobb eredményt érjenek el, ennek okait pedig meg kell érteniük a folytatásban.
action, Red Bull Ring, GP2309a, F1, GP, Austria
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

A kétszeres világbajnok végül csak 5. lett a spielbergi versenyen, a korábbi versenyekkel ellentétben pedig esélye sem volt arra, hogy a dobogós eredményekért csatázzon. Pedig elmondása szerint az autóval alapvető problémák nem voltak a Red Bull Ringen, csupán a tempó hiányzott.

„Hogy őszinte legyek, semmi gond nem volt az autóval, csak nem voltunk elég gyorsak” – mondta a kétszeres világbajnok a versenyt követően. „Az egyensúly jónak tűnt, minden rendben volt, de küszködtünk egész hétvégén.”

„Ugyanez volt tavaly is, az Aston nem volt valami gyors Ausztriában, miközben a Haas nagyon gyors volt, mint ahogy idén is. Szóval van egyfajta hasonlóság egyes csapatok teljesítményében. Meg kell értenünk, miért van ez így, hogy jövőre ne legyünk megint lassúak itt.”

Arra a kérdésre, hogy egy kicsit talán konzervatívan álltak-e hozzá a szezon második sprintfutamos hétvégéjéhez, Alonso így válaszolt: „Soha nem tudjuk, hogyan álljunk hozzá ezekhez a sprintfutamos hétvégékhez. Egy kicsit ismeretlen terep ez még mindenkinek, de folyamatosan tanulunk. Spában lesz a következő alkalom, és remélhetőleg felkészültebbek leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!