Friss hírek

Alonso még megnyerheti a Török Nagydíjat

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso úgy gondolja, jó eséllyel pályázhat a futamgyőzelemre a holnapi Török Nagydíjon, jóllehet nem tudott bekerülni az első háromba a mai időmérő edzésen.

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso úgy gondolja, jó eséllyel pályázhat a futamgyőzelemre a holnapi Török Nagydíjon, jóllehet nem tudott bekerülni az első háromba a mai időmérő edzésen.

A spanyol versenyző nem tudta felvenni a versenyt riválisaival, és Felipe Massa, Lewis Hamilton, valamint Kimi Raikkönen mögött a negyedik helyen végzett a szombati időmérő edzésen.

Mindezek ellenére Alonso magabiztosan várja a holnapi megmérettetést, és úgy gondolja, elég erős az autója ahhoz, hogy megnyerje a Török Nagydíjat, mellyel csökkenteni tudná a különbséget közte és a listavezető Hamilton között.

Hirdetés
 

“Természetesen az a legjobb, ha az élről várhatod a rajtot, és nem csak csapattársad, hanem mindenki elől indulhatsz” – mondta Alonso. “Való igaz, hogy hét pont a lemaradásom, és nem a legideálisabb, ha a bajnokságban előtted álló mögül kell indulnod a versenyen, de bízom benne, hogy mindenki előtt tudok végezni a vasárnapi megmérettetésen.”

“Nem lehetetlen a negyedik helyről megnyerni a futamot, minden a versenytempón múlik, de senki sem tudja, ki lesz a legerősebb a hosszú etapok alatt, mert eddig a maximális, egyhuzamban teljesített etap nyolc-kilenc kör volt, így nem tudhatjuk, ki lesz a legjobb 20 kör alatt. Úgy gondolom, a stratégiánk is megfelelő, és mivel a hosszú etapokon is jól teljesítettünk eddig, minden esélyem megvan a felzárkózásra.”

Alonso utolsó gyorskörét a keményebb keverékű abroncsokkal teljesítette, de úgy gondolja, nem ezért nem sikerült előrébb lépnie.

“Talán vesztettem egy kis időt az utolsó gyorskörömön, de nem hiszem, hogy ez a gumiknak tudható be” – magyarázta. “Úgy gondolom, hogy az utolsó gyorsköröm nem sikerült 100%-osan. Forgalom is volt előttem, így nem tudtam kihozni a maximumot az autóból. Azonban a gumik szinte teljesen azonosak, így nem ez volt a probléma.”

A McLaren versenyzője a pálya piszkosabb oldaláról vághat neki a holnapi megmérettetésnek, de úgy érzi, ez nem jelent majd komolyabb hátrányt számára a rajtnál. “Mindig nehéz a rossz oldalról indulni, de remélhetőleg ez itt nem jelent majd akkora hátrányt” – tette hozzá a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!