Alonso még mindig kételkedik: Ez túl szép, hogy igaz legyen! - F1VILÁG.HU

Alonso még mindig kételkedik: Ez túl szép, hogy igaz legyen!

HIRDETÉS
Kellemes meglepetés volt a bahreini dobogó a kétszeres világbajnok Fernando Alonso számára, a spanyol pilóta pedig még most is nehezen hiszi, hogy ennyire versenyképesek tudnak majd lenni 2023-ban.
Portrait, Helmets, Finish, TS-Live, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, 3rd position, celebrates in Parc Ferme

Az Aston Martin már az előszezoni teszten is ütőképesnek mutatkozott, a remek forma pedig megerősítést nyert a múlt hétvégi szezonnyitón, a Bahreini Nagydíjon is: Alonso két szabadedzésen is a leggyorsabb volt, az 5. helyről rajtolva pedig végül a 3. pozícióban ért célba a két Red Bull mögött. A kétszeres világbajnokkal természetesen madarat lehetett volna fogatni a verseny után, bár még most is nehezen hiszi, hogy amit mutattak hétvégén, arra tényleg képesek lesznek az idény további részében.

„Nyilvánvalóan tökéletes kezdése ez ennek a projektnek” – mondta a kétszeres világbajnok. „Nem számítottunk arra, hogy ennyire versenyképesek leszünk. Azt gondolom, a célunk 2023-ban az volt, hogy ott legyünk a középmezőnyben, esetleg annak legelején, és közelebb kerüljünk végül a három topcsapathoz.”

„De talán még a dobogó sem volt a látókörünkben 2023-ra. Bahreinben viszont úgy találtuk, hogy a miénk volt a második leggyorsabb autó a Red Bull mögött. Szóval ez egy kis meglepetés számunkra. De rendkívül büszkék vagyunk, és elégedettek azzal a munkával, amit a silverstone-i gyárban végeztünk. Szóval óriási gratuláció mindenkinek. Kiélvezzük a pillanatot, és innen fogunk tovább építkezni. Remélhetőleg jó idényünk lesz 2023-ban, és egyre közelebb tudunk kerülni az élmenőkhöz.”

Alonso a két Red Bull mögött harmadik lett Bahreinben | Fotó: Aston Martin F1 Team

Arra a kérdésre, hogy a bahreini történések után változnak-e az elvárásai az idei szezonra, Alonso hozzátette: „Meglátjuk. Ugyanolyan érzéseim annak, mint a tesztek után: túl szép, hogy igaz legyen! Az ember mindig arra számít, hogy jön egy visszalépés, és visszacsöppen a valóságba. Ez a teljesítmény mégis igazinak tűnik. Majd Dzsiddában meglátjuk. Kíváncsian érkezem majd meg oda és Ausztráliába, két nagyon eltérő pályára.”

„Bahreinben erősek voltunk olyan dolgokban, amiket talán nem látunk majd Dzsiddában és Ausztráliában. Ha tehát erősek leszünk a következő két versenyen is, akkor szerintem nagyon jó 2023-as évünk lesz!”

Az Aston Martin versenyzője kifejtette, az eddig látottak alapján van valami, amiben igencsak erős a csapat idei versenyautója.

„Úgy tűnik, hogy a gumikezelés az autónk egyik erőssége, ami egyfajta öröksége is a tavalyi modellnek, mivel az Aston Martin már tavaly is nagyon erős volt vasárnaponként. Szóval megpróbáljuk megtartani az autó ezen jellemzőjét, és javítani a szombatokon – ami talán a gyenge pontja volt az istállónak tavaly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!