A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonso még nem akar a szerződéséről tárgyalni

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso számára jelen pillanatban nem a jövője, sokkal inkább az élvez prioritást, hogy csapata, a Ferrari mihamarabb javítani tudjon teljesítményén.


A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso számára jelen pillanatban nem a jövője, sokkal inkább az élvez prioritást, hogy csapata, a Ferrari mihamarabb javítani tudjon teljesítményén.

A spanyol versenyző jelenleg érvényben lévő szerződése a 2016-os szezon után jár le Maranellóban, a Ferrari gyenge formáját látva pedig már hónapok óta pletykálnak arról, jó esély van arra, hogy nem tölti ki kontraktusát, és hamarosan egy másik csapatnál – például a McLarennél – folytatja.

Alonsónál tavaly egyszer már betelt a pohár, akkor épp nálunk, a Magyar Nagydíjon ült le menedzsmentje tárgyalni a Red Bull Racinggel, a világbajnok pedig a Ferrari elnökével, Luca di Montezemolóval is összeszólalkozott a médiában.

Bár a McLaren élénken érdeklődik szolgálatai iránt, Alonso elárulta, egyelőre nem foglalkoztatja a jövő, kizárólag a jelenre összpontosít.

„Nem igazán töröm a fejem azon, mi lesz a későbbiekben, momentán ugyanis vannak nagyobb prioritást élvező dolgok” – mondta Alonso, amikor nemrég arról kérdezték, hajlandó volna-e meghosszabbítani két év múlva lejáró szerződését.

„Szeretnék segíteni a csapatnak, és annyi pontot akarok gyűjteni, amennyit csak lehet. Maximális erőfeszítésekre lesz szükség, maximális koncentrációra és csapatmunkára ahhoz, hogy jövőre javítani tudjunk az autón.”

„A 2016 utáni jövő olyasvalami, ami jelenleg nem a legfontosabb, de megpróbáljuk kideríteni, mi a legjobb megoldás.”

Alonso emellett úgy nyilatkozott, minden segítséget meg kell adniuk a Ferrari nemrégiben kinevezett csapatfőnökének, Marco Mattiaccinak.

„Nem tehetünk mást, minthogy keményen dolgozunk és bízunk a változtatásokban és embereinkben. Mindig van egy program, egy irányvonal, amit követünk. Ez olykor helyes, máskor nem, de össze kell tartanunk, és bíznunk kell abban az ösvényben, amiről Mattiacci, illetve szakembereink csoportja azt gondolja, hogy a legjobb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!