Alonso még nem akarja elhagyni a McLarent - F1VILÁG.HU

Alonso még nem akarja elhagyni a McLarent

HIRDETÉS

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso pontot tett a találgatások végére és kijelentette, egészen addig szívesen marad a McLarennél, amíg a wokingi alakulat versenyképes autót ad alá, amivel képes harcba szállni a bajnoki címért.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso pontot tett a találgatások végére és kijelentette, egészen addig szívesen marad a McLarennél, amíg a wokingi alakulat versenyképes autót ad alá, amivel képes harcba szállni a bajnoki címért.

“Amíg győztes autó van alattam, addig boldog vagyok a McLarennél. Az idei évben egy győztes autónk van, az első és a második helyen állunk a pilóták versenyében, vezetjük a konstruktőri bajnokságot, így boldog vagyok” – mondta a spanyol pilóta a Török Nagydíj időmérő edzését követően a kíváncsiskodó riportereknek.

“Nincs sok lehetőség a következő évre. Érvényes szerződésem van a McLarennel, így a jövőben nem megyek sehova, itt maradok, és a McLarennél fogok versenyezni. Egyelőre ez az egyetlen lehetőség számomra.”

Alonso azok után mondta mindezt, hogy pénteken elhintette, egyáltalán nem biztos abban, hogy jövőre is a csapatban versenyez majd.

A kétszeres világbajnok, aki csütörtökön ült össze a McLaren vezetésével, hogy tisztázza a Magyarországon történteket, pénteken elmondta, úgy érzi, egyáltalán nem hálás neki a csapat, hogy a borzalmas tavalyi év után ismét felrepítette az élre a McLarent.

“Rengeteget dolgoztunk a téli időszak alatt. Úgy gondolom, hogy megvolt a csapatban az erő, de az is igaz, hogy sok minden rossz irányba haladt” – magyarázta Alonso. “Az elmúlt két évben szerzett tapasztalatommal rengeteget segítettem a csapatnak, hogy jó irányba tereljem a dolgokat. Úgy érzem, sokat köszönhet nekem a csapat, és ezért panaszkodtam pénteken az újságíróknak.”

“Az igazság az, hogy két-három hónappal a szezonkezdés előtt rengeteget kell dolgozni, máskülönben nem tud maradandót alkotni az ember. Ezt mindenkinek elmondtam a csütörtöki megbeszélésen, és átvettük, miként kellene eljárnunk a szezon hátralévő részében, hogy meg tudjuk nyerni mind a hat versenyt és bajnokként ünnepeljünk a szezonzárón októberben.”

“A csapat az egyenlő feltételek híve, és ez megértettem, tiszteletben tartom. Mindenről elmondtam a véleményemet. Rámutattam, miért kellett az elmúlt évben azért harcolniuk, hogy bekerüljenek az időmérő utolsó etapjába, és most miért állnak győzelemre. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy sokat köszönhet nekem a csapat, hiszen a téli időszakban erőmön felül teljesítettem, csak hogy versenyképesek legyünk. Ez az egyetlen dolog, ami fáj nekem” – tette hozzá a spanyol bajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!