Alonso még nem egyezett meg a McLarennel - F1VILÁG.HU

Alonso még nem egyezett meg a McLarennel

HIRDETÉS
Fotó: Hungaroring Media

A Marca című spanyol lap értesülései szerint szerdán vagy csütörtökön tehet bejelentést a McLaren csapata arról, hogy a 2018-as idényben Renault-motorokkal áll rajthoz a Forma-1-ben. Fernando Alonso továbbra is tárgyal az istállóval.

A legfrissebb sajtóhírek szerint biztossá vált, hogy a McLaren az idei szezont követően szakít motorpartnerével, a Hondával – a wokingi gárda mindenben megállapodott a Renault-val.

Az egyeztetések igazán összetettek voltak, ahhoz ugyanis, hogy a McLaren motorpartner-váltása megvalósulhasson, a Toro Rossónak fel kell bontania együttműködését a Renault-val, hogy aztán a Honda erőforrásaival folytassa a következő idényben.

A tárgyalások kulcsfigurája volt Carlos Sainz is, aki afféle kompenzációként a Renault gyári csapatánál folytatja pályafutását. Úgy tudni, a spanyol már az idei Maláj Nagydíjon sem a Toro Rosso színeiben áll rajthoz.

A Marca című spanyol lap keddi cikkében azt írja, a bejelentések sora Szingapúrban várható – jó eséllyel szerdán vagy csütörtökön.

Az újság kitér arra is, bár a Renault-motorral a McLaren ráveheti Fernando Alonsót a maradásra, az egyeztetések továbbra is folynak a kétszeres világbajnok, illetve a brit istálló ügyvezetője, Zak Brown között.

Mivel a McLaren a Hondával való szakítás miatt százmilliókat veszít, a csapat vezérkara Alonso fizetését is csökkenteni szeretné.

Alonso egyébként nemrég a közösségi médiában elrejtett jelekkel tette egyértelművé, a McLarennek minden követ meg kell mozgatnia ahhoz, hogy 2018-ban is a csapatnál folytassa: a spanyol Twitter-oldaláról minden McLaren-Hondához kapcsolódó tartalmat törölt, és a közösségi oldalon már nem követője a Hondának sem. Sőt, a spanyol több IndyCarral kapcsolatos bejegyzést is közzétett profilján.

Alonso korábban utalt rá, nem feltétlenül a McLaren motorokkal kapcsolatos döntésén múlik, marad-e az wokingiaknál 2018-ban.

Hirdetés

A Marca természetesen alaposan figyelemmel kíséri az eseményeket, hiszen Alonsón kívül a mezőny másik spanyol tagja, Sainz is kulcsfigurája az üzlet lebonyolításának.

Az ifjú versenyző már az Osztrák Nagydíjon is úgy nyilatkozott, szeretne előrelépni pályafutásában, ergo más csapathoz szerződne jövőre – ezen mondataiért később meg is kapta a fejmosást a Red Bull vezérkarától.

Az F1VILÁG úgy tudja, Sainz 2019 végéig kötött szerződést a Renault-val, a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko pedig eldöntötte, nem ragaszkodik a spanyolhoz, aki akár már az idei Maláj Nagydíjra csapatot válthat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!