Friss hírek

Alonso még nem mondott le a Ferrariról

Fernando Alonso nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egy napon a Ferrari versenyzőjeként fog tevékenykedni a királykategóriában, jóllehet az olasz gárda a hétvégén megerősítette, 2010-ig biztosan nem változtat versenyzői felállásán.

Fernando Alonso nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egy napon a Ferrari versenyzőjeként fog tevékenykedni a királykategóriában, jóllehet az olasz gárda a hétvégén megerősítette, 2010-ig biztosan nem változtat versenyzői felállásán.

A sport kétszeres világbajnokát már sokan a Ferrariban látták, ugyanis az a hír járta, hogy a spanyol versenyző veszi majd át Kimi Raikkönen megüresedő helyét az olaszoknál a 2010-es idényben.

Igen ám, de a hétvégi Olasz Nagydíjon a Ferrari hivatalosan is bejelentette, újabb egy évvel meghosszabbította a finn világbajnok szerződését, ami azt is jelenti, hogy Alonso legkorábban 2011-ben csatlakozhatna az olaszokhoz.

Hirdetés
 

A spanyol versenyző azonban elmondta, egyáltalán nem érte meglepetésként a Ferrari bejelentése, mert tisztában volt azzal, hogy Raikkönen tárgyalásban áll munkaadójával.

“Nem lepett meg a bejelentés, mert hallottam, hogy folynak a tárgyalások a háttérben, szóval tudtam, hogy meghosszabbítják a szerződésüket” – mondta Alonso a Cadena Ser rádiónak.

“Amint pedig tudomásod van ilyenről, jobban teszed, ha a 2009-es szezonra koncentrálsz. Nem aggódom túlságosan 2010 miatt. Most az a legfontosabb, hogy megnézzük, mi lenne a legjobb választás számomra a jövő évet illetően.”

A Renault versenyzője egyelőre nem jelentette be jövő évi terveit, és nem titok, hogy a BMW, illetve a Honda is komolyan érdeklődik szolgálatai iránt.

A spanyol pilóta viszont elmondta, továbbra is jelenlegi munkaadója az elsődleges választás számára, bár hangsúlyozta, akár a Ferrarinál is kiköthet a jövőben, ha lehetősége lesz rá.

“Ahogy azt már mondtam, a Renault az elsődleges opció számomra, mert ismerem az embereket, tudom, hogy mire képesek, még akkor is, ha az idei évben nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerettük volna.”

“Ha pedig mégsem úgy jön össze, akkor majd meglátjuk, mihez kezdünk. 27 éves vagyok, és a dolgok egyik pillanatról a másikra megváltozhatnak. Ha még nyolc-tíz évig a Forma-1-ben maradok, talán lesz lehetőségem arra, hogy a Ferrarihoz igazoljak.”

Bár a csapatok már gőzerővel készülnek a jövő évre, Alonso elmondta, hogy eddig még nem sokat látott a Renault 2009-es versenygépéből, éppen ezért óvatosan kezeli csapata optimizmusát a következő szezont illetően.

“Nem láttam még sokat belőle, mert jelenleg a hátralévő versenyekre koncentrálunk, de biztos vagyok benne, hogy magabiztosságot fog sugallni, mert az év ezen szakaszában az összes csapat szinte teljesen biztos abban, hogy jövőre jól fog szerepelni. Mindenki optimista, és csak rajtad múlik, hogy hiszel-e nekik” – magyarázta a spanyol versenyző.

“Általában hinni szoktam nekik, mert rengeteg élvezetet nyújtottak számomra, két bajnoki autót adtak alám, így könnyebb hinni nekik, mint a többieknek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!