Alonso még nem mondott le a vb-címről - F1VILÁG.HU

Alonso még nem mondott le a vb-címről

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy a Ferrari az elmúlt versenyen csúnyán alulmaradt riválisaival szemben, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy csapatának még minden esélye megvan arra, hogy megszerezze a bajnoki címet az idei évben.


Annak ellenére, hogy a Ferrari az elmúlt versenyen csúnyán alulmaradt riválisaival szemben, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy csapatának még minden esélye megvan arra, hogy megszerezze a bajnoki címet az idei évben.

„Úgy gondolom, hogy jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy harcba szálljunk a bajnoki címért” – mondta a spanyol versenyző, aki a szezonnyitó óta egyszer sem tudott felállni a dobogó legmagasabb fokára, ám mindössze csak 14 pont a lemaradása a világbajnoki tabellán.

„Az idei évben voltak jobb és rosszabb versenyeink, azonban nem szabad túlságosan elszállni, mikor győzünk, és túlságosan elkeseredni, mikor nem úgy teljesítünk, ahogy szeretnénk.”

„Egyenletes teljesítményt kell nyújtani az egész szezonban, és mindvégig koncentráltnak kell maradnunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy még nagyon hosszú út áll előttünk, de továbbra is az élmezőnyben vagyunk a bajnokságban, már ami a pontokat illeti.”

„Itt is kell maradnunk, és biztos vagyok abban, hogy lesznek jó versenyeink, amiket ki kell használnunk, és előnyt kell kovácsolnunk belőlük” – tette hozzá Alonso.

A Ferrari vezetése már korábban elmondta, hogy a hétvégi versenyre nem készül komolyabb újításokkal, azonban az azt követő Európa Nagydíjon beveti átfogó javítócsomagját, amitől komoly előrelépést vár.

Alonso is bízik az új fejlesztésekben, azonban jól tudja, hogy a szezon hátralévő részében már nem szabad hibázniuk, és minden lehetőségre azonnal le kell csapniuk, máskülönben biztosan nem maradhatnak harcban a világbajnoki címért.

„Úgy gondolom, hogy a teljesítményünk egyre csak jobb lesz” – magyarázta. „Egy kiváló csapatunk van, egy olyan csapat, amely általában gyorsabban fejleszt, mint a többiek, így semmi kétségem afelől, hogy egészen a szezonzáróig harcban leszünk.”

„Nem szabad pánikolnunk, és a jövőben már nem hibázhatunk. Minden lehetőségre azonnal le kell csapnunk, és ha egy versenypályán jól muzsikálnunk, akkor azt ki kell használnunk, előnyt kell belőle kovácsolnunk.”

Hirdetés

„Úgy gondolom, hogy mindannyian koncentráltak vagyunk, és nem az a fontos, hogy most hol állunk, az lesz a fontos, hogy majd novemberben milyen lesz a helyzetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!