Friss hírek

Alonso megakadályozná Vettel szingapúri címvédését

Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, csapata elég gyors lesz ahhoz a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon, hogy megakadályozza Sebastian Vettel címvédését az éjszakai viadalon, még ha tudja is, idén már csak második lehet a tabellán.


Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, csapata elég gyors lesz ahhoz a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon, hogy megakadályozza Sebastian Vettel címvédését az éjszakai viadalon, még ha tudja is, idén már csak második lehet a tabellán.

A spanyol versenyző Vettel legközelebbi riválisa a bajnoki potvadászatban, noha hátránya jelentősnek mondható, 112 pontos a listavezetővel szemben. Vettel egy jó eredménnyel akár be is biztosíthatja második vb-címét a jövő hétvégi megmérettetésen, Alonso azonban úgy nyilatkozott, mindent megtesznek azért, hogy ezt megakadályozzák.

Hirdetés
 

„Szingapúr mindig egy különleges helyszín. Egy olyan utcai pálya, mely rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, melyeket mi kedvelünk. Ráadásul az idei monacói versenyen is gyorsak voltunk. Továbbra is úgy gondolom, Szingapúrban meglesz a lehetőségünk, az esélyünk arra, hogy versenyképesek legyünk.”

„A célunk tehát az, hogy megnyerjük a szingapúri versenyt. A szabadedzések és az időmérő után pontosan látni fogjuk, hol is állunk. Most viszont – a verseny előtt – csupán egyetlen célom van, az pedig a győzelem.”

Miután a Ferrari már főként jövő évi autója fejlesztésére összpontosít, Alonso nem lát esélyt arra, hogy megverjék a Red Bull világbajnokát, Sebastian Vettelt.

„Az év ezen szakaszában úgy, hogy Vettelnek ekkora előnye van, matematikailag ugyan nem lehetetlen megnyerni a bajnokságot, ugyanakkor rendkívül nehéz. Azért fogunk harcolni, hogy meglegyen a második hely, ami jobb az ötödiknél. Megpróbálunk minden egyes vasárnapot kiélvezni, mint ahogy tettük azt Monzában – ahol a negyedik helyre kvalifikáltuk magunkat, agresszíven támadtunk az első kanyarban, harcoltunk a versenyen és örülhettünk a dobogónak.”

Alonso szerint az, hogy egy ilyen nehéz idény során is a második helyet foglalja el a bajnoki tabellán, jól mutatja, hogy a Ferrarinak milyen jó esélyei lehetnek 2012-ben, ha autója versenyképes lesz.

„Nagyon magasak az elvárásaink. Mi vagyunk a Ferrari, szóval tudjuk, hogy tovább kell harcolnunk és versenyképesnek kell lennünk. Minden évben a vb-cím a fő célunk, hiszen a világ legjobb csapatában versenyzem. Jövőre ismét újra kezdjük majd, felkészülünk télen, és megpróbálunk harcolni a trófeáért.”

„Idén nem a várakozásoknak megfelelően teljesítettünk. Nem voltunk elég gyorsak az idény bizonyos szakaszaiban, és sokat küszködtünk a 2011-es autóval. Viszont mindezen problémák ellenére másodikak vagyunk a tabellán, ez pedig jól mutatja, hogy a célunk nem más, minthogy elérjük azokat az eredményeket, melyeket szeretnénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!