Friss hírek

Alonso: Megbecsülnének, ha jobb csapattársam lenne

Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka a minap egy sajtórendezvényen elárulta, szívesen versenyezne ismét egy csapatban Lewis Hamiltonnal, hiszen úgy érzi, bárki oldalán is kelljen helytállnia, képes a bizonyításra.


Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka a minap egy sajtórendezvényen elárulta, szívesen versenyezne ismét egy csapatban Lewis Hamiltonnal, hiszen úgy érzi, bárki oldalán is kelljen helytállnia, képes a bizonyításra.

Alonso 2010-ben csatlakozott a Ferrari alakulatához, előtte a Renault-nál és a McLarennél is szerencsét próbált. Előbbi csapatnál két világbajnoki címet szerzett 2005-ben és 2006-ban, majd a wokingi vakvágányt követően visszatért egykori sikerei helyszínére.

Még 2007-ben – Alonso mclarenes évében – merült fel a pletyka, mely szerint a kétszeres világbajnok a Red Bull Racinghez szerződik, mely az elmúlt időszakban mondhatni domináns szerepet tölt be a Forma-1-ben. A spanyol versenyző a Belga Nagydíj helyszínén hosszas eszmecserét folytatott az energiaital-gyárosok csapatfőnökével, Christian Hornerrel, megállapodás azonban nem született, Alonso pedig 2010-ben a Ferrarihoz került, nemrégiben pedig 2016-ig hosszabbította meg kontraktusát az olaszokkal.

Alonso a minap a Ferrari főszponzora, a Santander egyik rendezvényén beszélt az elmúlt időszakról, valamint Maranellóhoz fűződő érzéseiről.

„Kaptál egy ajánlatot a Red Bulltól, amit visszautasítottál. Már bánod, igaz?” – hangzott a kérdés az eseményen, mire a kétszeres világbajnok a következőképp reagált: „Nem, nem. Habár akkor talán már három vagy négy világbajnoki címem lehetne, de nem lennék olyan boldog, mint most, és Ferrarit sem vezethetnék. Azt hiszem, egy versenyző számára a világbajnoki címnél fontosabb, hogy a Ferrarit vezethesse.”

Alonso hozzátette, rendkívül sokat jelent számára, hogy a patinás olasz istálló színeiben szállhat harcba a világbajnoki sorozatban, hiszen úgy érzi, a maranellói gárda valami egészen mást képvisel a Forma-1-ben, mint a többi alakulat.

„A Ferrari az Ferrari. Nehéz szavakba önteni, de ha a legjobb autógyártónál vezethetsz, megadatik a lehetőség, hogy az egész világon képviseld az ágaskodó paripát, segíthetsz az utcai autók fejlesztésében, építésében, tesztelésében. A privát csapatok, vagy azok, akik mögött egy autógyár áll, egyszerű forma-1-es istállók. A Ferrari ennél sokkal több.”

Alonso még 2007-ben egy csapatban versenyzett az egy évvel később világbajnoki címig jutó Lewis Hamiltonnal, a partnerség azonban nem tartott sokáig, miután a két versenyző nemigen fért meg egymás mellett.

A Ferrari versenyzője elmondta, valójában soha nem volt problémája Hamiltonnal, mi több, szívesen versenyezne vele egy csapatban ismét – kivéve persze, ha a McLarenről lenne szó.

„Miért ne? Semmi problémám Hamiltonnal, ahogy a McLarennél sem volt. Tisztelem őt. Amennyiben ez nem a McLarennél történne, jó lenne ugyanabban a csapatban versenyezni.”

A kétszeres világbajnok hozzátette, valójában bárki ellen szívesen kiállna, így akár az új generáció kiemelkedő tehetségével, Sebastian Vettellel is összemérné tudását ugyanazon autóban.

„Semmi problémám vele. Bárkivel szívesen versenyeznék egy csapatban.”

„Fantasztikus versenyzőkhöz volt szerencsém, még ha úgy is tűnik, hogy amikor melléjük kerültem, lelassultak és rossz versenyzőkké váltak. Ebből kifolyólag szeretem legyőzni őket. Talán jobban megbecsülnék a teljesítményemet, ha egy magasabban értékelt versenyző jönne mellém, és őt is legyőzném.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek