Friss hírek

Alonso: Meglepne, ha nem lennénk erősek jövőre

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso bevallotta, nemcsak csapata, a McLaren, hanem ő maga is alulteljesített a 2015-ös évadban. A spanyolt meglepné, ha jövőre nem lennének versenyképesek.


A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso bevallotta, nemcsak csapata, a McLaren, hanem ő maga is alulteljesített a 2015-ös évadban. A spanyolt meglepné, ha jövőre nem lennének versenyképesek.

A spanyol versenyző úgy érzi, jövőre saját teljesítményén is javítania kell, az ugyanis nem volt jó az idei esztendőben. Alonso mindössze kétszer tudott pontot szerezni, így csapattársa, Jenson Button mögött a tabella 17. helyét foglalja el.

Hirdetés
 

„Itt-ott futottam jó köröket. Emlékszem például Japánra, az időmérő második etapjára. Aztán ott van az austini verseny is, ahol jól ment a nehéz körülmények között – magabiztosan éreztem magam az autóban és nyomhattam neki” – mondta a McLaren versenyzője.

„De ettől a két pillanattól eltekintve nem gondolom úgy, hogy ez volt életem szezonja – szóval kétségkívül javítanom kell a következő évre. Persze, ha az ember elöl van, és megvan a motivációja, az sokat segít.”

„Fogalmazzunk úgy, hogy most készenléti módban vagyok, gyűjtöm az energiát ahhoz, hogy jövőre mindent beleadjak.”

A kiábrándító eredmények ellenére Alonso azt mondja, úgy érzi, a megfelelő helyen van ahhoz, hogy visszatérjen a győztesek útjára.

„Nehéz időszak ez. Mindannyian nyerni akarunk, de néhány éve már nem könnyű a dolog. Az egyetlen módja annak, hogy a jövőben legyőzzük a Mercedest, ha van egy nagyon erős projektünk, egy másféle filozófia – és úgy hiszem, a megfelelő helyen vagyok.”

A kétszeres világbajnok szerint motorpartnerük, a Honda nagyobb előrelépéseket tett idén, mint a Renault és a Ferrari 2014-ben.

„Tudom, hogy ez egy nehéz év volt számunkra, hiszen magasak voltak az elvárásaink. Ugyanakkor viszont tavaly a Renault és a Ferrari is nagyjából hasonló gondokkal küszködött, mint a Honda most. Szóval csak a Mercedesnek sikerült mindent jól csinálnia az első évben. És a mi nehéz idényünk, összehasonlítva a Ferrariéval és a Renault-éval, sokkal jobb.”

„Ha sikerül jó telet zárnunk, a jövő év sokkal jobban alakulhat, mint bármely más gyártónak.”

Alonso kifejtette, arra számít, hogy 2016-ban a McLaren nagyon versenyképes lesz – ha viszont mégsem így lesz, az sokkolóan hat majd.

„Szomorú lenne, mert azt hiszem, nagy reményeket fűzünk a jövő évhez. Nagyon bízom a csapatban, hiszek a tehetséges szakemberekben és a forrásainkban. Ha tehát rossz autónk lesz az első teszten, az nagyon meg fog lepni. De nem hiszem, hogy probléma lenne vele. Akkor egy újabb tanulóév várna ránk, és készülnénk 2017-re.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!