Alonso: Megpróbálom megelőzni Checót! - F1VILÁG.HU

Alonso: Megpróbálom megelőzni Checót!

A Forma-1-es Miami Nagydíjon második helyről induló Fernando Alonso kemény floridai futamra számít, ettől függetlenül a rajtot követően megpróbálja átvenni a vezetést Sergio Pereztől.

A Forma-1 idei ötödik versenyhétvégéjén ismét illusztris társaságban sorakozhat fel az Aston Martin, hiszen a Miami Nagydíjon Fernando Alonso a második helyről rajtolhat, egy Red Bull és egy Ferrari által közrefogva. A kétszeres spanyol világbajnok bizakodóan várja a futamot, hiszen az autója versenytávon érzi igazán jól magát.

„Általában a vasárnap a mi napunk. Az autónk rendszerint nagyon jól bánik a gumikkal, a versenytempónk nagyon jó. Szombatonként viszont kicsit szenvedünk, szóval megkönnyíti a dolgunkat, ha egy kicsit előrébbről indulunk. Azonban erős ellenfelek sorakoznak mögöttünk. A Ferrari itt is nagyon erős, emellett néhány fejlesztéssel is érkeztek. Idővel Max [Verstappen] is meg fog érkezni, nagy tempóval. Gyakran kell majd a visszapillantó tükröt néznem.”

A Mercedes 11 pontos hátránnyal áll a negyedik helyen az Aston Martin mögött, ezért Alonso szerint az elsődleges cél az, hogy a német márkánál több pontot szerezzenek. Erre jó esélyük adódhat, hiszen a két Ezüst Nyíl csak a hatodik és a tizenharmadik pozícióból várja a rajtot.

„A saját versenyünket fogjuk futni, a lehető legtöbb pont megszerzése a cél. A legfőbb riválisunknak, a Mercedesnek eddig nehéz hétvégéje van, szóval előttük kell maradnunk.”

Bár Alonso a szezon első három futamán sorra gyűjtötte a dobogós helyezéseket, Miamiban nem biztos benne, hogy erre képes lesz. A Red Bull és a Ferrari is erős formát mutat, így nehéz viadalra számít a pilóta.

„Nem hiszem, hogy a futamgyőzelmet kellene megcéloznunk, különösen a hétvége eddigi képe alapján. Szerintem dobogós helyezést is nehéz lesz szerezni. A saját versenyünket fogjuk futni. Mindig így teszünk, kivételes helyzetben vagyunk, egyáltalán nem számítottunk erre” – célzott arra, mennyire váratlan előrelépést ért el idén az Aston Martin.

„Jelenleg minden egyes körre, amit ilyen helyzetben teljesítünk, ajándékként tekintünk. Szerintem a csapat nagyon élvezi. A rajt után megpróbálom megelőzni Checót [Perez], mivel imádunk futamot vezetni, legalább pár kör erejéig. Aztán olyan pozícióba végzünk, amit megérdemlünk. Ha ez az ötödik, akkor az ötödik. Ha a hetedik, akkor a hetedik. Ha újabb dobogó, az fantasztikus. Mindenesetre kemény futamra számítok” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Megpróbálom megelőzni Checót!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!