Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonso: Megtiszteltetés Schumacher ellen versenyezni

Fernando Alonso nem szeretné kimondani, hogy Michael Schumacher a Forma-1 legjobbja, ám úgy gondolja, a számok és a rekordok önmagukért beszélnek, éppen ezért nagyon tiszteletreméltó a német munkássága.


Fernando Alonso nem szeretné kimondani, hogy Michael Schumacher a Forma-1 legjobbja, ám úgy gondolja, a számok és a rekordok önmagukért beszélnek, éppen ezért nagyon tiszteletreméltó a német munkássága.

Pontosan ma 20 esztendeje, hogy Schumacher élete első forma-1-es futamát teljesítette Belgiumban, s mivel a mezőny a hétvégén szintén ezen a pályán versenyez majd, a német pilóta versenytársai – így Fernando Alonso – sem hagyják szó nélkül a kivételes évfordulót.

„A holnapi nappal egy nagyon különleges hétvége kezdődik egy versenyző számára, aki nagy szerepet játszott a Forma-1, de különösen a Ferrari történelmének alakulásában: ő Michael Schumacher” – mondta Alonso.

„Nem én lennék, ha azt mondanám, hogy ő minden idők legjobbja; a számok magukért beszélnek: 7 világbajnoki cím, 91 futamgyőzelem, ezek hihetetlen rekordok. Nagyra becsülöm Michaelt, és megtiszteltetésnek érzem, hogy ellene versenyezhetek.”

Alonso elmondta, akkor vette észre igazán a Ferrari és Schumacher különleges kapcsolatát, amikor az olaszokhoz került. A spanyol versenyző tudja, hogy nehéz lenne felülmúlni azt, amit a német vitt véghez a csapatnál, éppen ezért örül annak, hogy Domenicali néhány héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, amellett, hogy Alonso a Forma-1 jelenlegi legjobbja, gyorsabban is illeszkedett a csapatba, mint a hétszeres világbajnok.

„Amikor Maranellóba jöttem, rájöttem, milyen szoros a kötődés közte [Schumacher] és a Ferrari között. Éppen ezért nagyon örülök annak, amit Stefano mondott a nyári szünet előtt. Nem tudom, hogy 2021-ben még itt leszek-e, ezt nehéz megmondani. Ez ismét megerősíti azt, hogy milyen rendkívüli karrierje volt eddig Michaelnek.”

A kétszeres világbajnok örül, hogy egy ilyen nagy múlttal rendelkező pilótával versenyezhet együtt, éppen ezért blogján keresztül üzent Schumachernek, minden jót kívánva neki.

„Ami engem illet, szeretném megragadni az alkalmat, hogy jókívánságomat küldjem ennek a hihetetlen példaképnek: húsz év valóban egy csodálatos eredmény!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!