Alonso: Megvan a kísértés, hogy hosszabbítsak az Aston Martinnal - F1VILÁG.HU

Alonso: Megvan a kísértés, hogy hosszabbítsak az Aston Martinnal

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, hajlik arra, hogy meghosszabbítsa szerződését az Aston Martin Forma-1-es csapatával, habár a döntést nem kell elkapkodnia.

A 41 esztendős Alonso a Forma-1-es mezőny rangidősének számít, jelenlegi szerződése pedig 2024 végéig szól csapatánál. Az szemmel látható, hogy a kor nem jelent akadályt a kétszeres világbajnok számára, hiszen a világbajnokság első öt versenyéből négyet dobogón zárt.

Alonsónak egyre többször teszik fel a kérdést, hogy meddig tudja még elképzelni magát a Forma-1-ben, ő pedig rendre azt mondja, szerinte néhány év még van benne. Most egy interjúban beszélt arról, vonzónak tartja azt, hogy meghosszabbítsa majd szerződését az Aston Martinnal.

 

„A dolgok látszólag jobban mennek idén, mint vártuk, és ez talán azt jelenti, hogy megvan a kísértés a szerződés meghosszabbítására a jövőben” – idézi Alonsót a Marca című spanyol lap. „Viszont ott van a kísértés arra is, hogy befejezzem, és mosollyal az arcomon tegyem ezt. Őszinte leszek, nem tudom.”

Sajtójelentések szerint egyre biztosabb, hogy az Aston Martin az új motorszabályok 2026-os érkezésekor szövetségre lép majd a Hondával.

„Az is igaz, hogy 2026-ban ismét változnak majd a szabályok, hiszen új motorok jönnek. Ez is egy újabb kísértés” – folytatta a spanyol versenyző.

Alonso a német SID hírügynökségnek is nyilatkozott, nekik azt mondta, „néhány évig” még szeretne a Forma-1-ben versenyezni.

„Frissnek, gyorsnak és motiváltnak érzem magam” – magyarázta a spanyol. „Hogy kettő, három, négy, vagy mennyi évről van szó, azt még nem tudom.”

„Ahhoz, hogy az ember az F1-ben legyen, feladja a családot, az életet, a baráti kapcsolatokat – szóval meg kell, hogy érje. És főleg pályafutásom végén szeretnék újra valami fontosért küzdeni.”

Alonso csapatfőnöke, Mike Krack szerint Alonso továbbra is szenvedélyesen dolgozik, ennek eredménye pedig akár egy világbajnoki cím is lehet a jövőben.

„Minden a motivációról szól, Fernnado pedig ebben a tekintetben töretlen. Meg kell tennünk még egy lépést, mert a Red Bull nagyon-nagyon erős. De ha elég jó autót adunk alá, újra világbajnok lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Megvan a kísértés, hogy hosszabbítsak az Aston Martinnal
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!