Friss hírek

Alonso mihamarabbi javulást sürget

A Ferrari alakulatának azonnal gyorsabbá kell tennie idei versenygépét, ha harcolni akar a bajnoki címért 2011-ben – állítja a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki továbbra is hisz a feltámadásban.


A Ferrari alakulatának azonnal gyorsabbá kell tennie idei versenygépét, ha harcolni akar a bajnoki címért 2011-ben – állítja a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki továbbra is hisz a feltámadásban.

A csapat számára kiábrándítóan indult a szezon, és noha a Török Nagydíjon Alonso dobogóra állhatott, múlt hétvégén, Spanyolországban ismét küszködött a Ferrari.

A maranellói gárda komoly átszervezéseket hajt végre csapaton belül, ennek első lépéseként távozott posztjáról az alakulat technikai igazgatója, Aldo Costa, helyét pedig a McLaren-Mercedestől érkezett Pat Fry vette át.

„Nos, való igaz, átszervezésekre van szükségünk csapaton belül, és meggyőződésem, hogy ez rendkívül gyorsan meg fog történni, mert nem veszíthetünk időt” – mondta Alonso szerdán, Monte-Carlóban.

„Azonnal egy gyorsabb autóra van szükségünk, hogy a bajnoki címért harcolhassunk, és majd meglátjuk, mit tehetünk. Jövőre jobb teljesítménnyel kell kezdenünk, mert 2010-ben, és idén, 2011-ben úgy tűnik, nagyon sok pontot veszítettünk a bajnokság elején.”

Alonso hozzátette, továbbra is hisz abban, hogy megnyerheti a bajnoki címet 2011-ben, az azonban tény, hogy már a következő versenyeken elő kell állniuk valamivel.

„Az egyik legfontosabb dolog, hogy öt versenyen vagyunk túl, mindössze ötöt teljesítettünk. Senki sem mondhat búcsút a bajnokságnak öt verseny után. Magabiztosnak kell lennünk, hinnünk kell abban, hogy javítani tudunk a helyzeten és hogy jó eredményeket érhetünk el.”

„Továbbra is optimista vagyok, hiszem, hogy megfordíthatjuk a helyzetet, noha igaz, hogy azonnal szükségünk van egy versenyképes autóra. Jelen pillanatban túlságosan küszködünk ahhoz, hogy a bajnoki cím esélyesei legyünk. Ugyan még bőven van időnk, de a következő futamokon már versenyképesebb autóra lesz szükségünk.”

A 29 éves versenyző hozzátette, egyetért a csapatfőnök Stefano Domenicali döntésével, miszerint átszervezi a gárda technikai részlegét, és meggyőződése, hiszen meggyőződése, hogy ez javára válik majd a csapatnak.

„Mi hiszünk abban, amit a csapat tesz, és teljesen megbízunk Stefano döntéseiben. Minden, amit elmondhatok, hogy nagyon pozitív légkör uralkodik a csapaton belül, ez pedig előrelépés. Minden döntés a csapat érdekében születik, és meggyőződésem, hogy ez is a javunkat szolgálja majd.”

„Nehezen indult a szezon, nem volt jó az autó teljesítménye, most pedig reagálnunk kell, szükségünk van valamire, hogy irányt váltsunk, és talán ez volt a legjobb dolog, és remélhetőleg a jövőben sokkal versenyképesebbek lehetünk majd.”

Alonso – aki a legutóbbi versenyt körhátrányban fejezte be – bízik abban, hogy Monacóban versenyképesebbek lesznek majd, és értékes pontokat gyűjthetnek a szűk utcai pályán.

„Azt hiszem, Spanyolországban nem voltunk versenyképesek, de ez egy teljesen más pálya, szóval a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk nyújtani. Az aerodinamika talán nem olyan fontos itt, szóval remélhetőleg jó hétvégénk lesz és sok pontot gyűjtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!