Friss hírek

Alonso: Mindannyian vigyázunk Vettelre a pályán

Fernando Alonso Sebastian Vettel mellől rajtol majd az Abu Dhabi Nagydíjon, ami a német pilóta utolsó versenye lesz a Forma-1-ben. A spanyol ígéri, ügyelni fog az első körökben, hogy ne okozzon semmi galibát Vettel számára.

A mezőnyből többen is igyekeztek valamilyen szép gesztussal elköszönni a négyszeres világbajnokot. Alonso és Mick Schumacher a sisakfestésükkel utánozzák Vettelt a hétvégén, de az ő búcsúztatása volt a középpontban a Lewis Hamilton által csütörtökön szervezett vacsorán és a péntek esti GPDA-ülésen is, amelyeken minden versenyző részt vett.

Ha korábban voltak is nézeteltérések a pályán, az Abu Dhabi Nagydíj már nem a Vettellel való viaskodásról fog szólni, Alonso szerint minden pilóta fejében ott van, hogy vigyázzon az utolsó futamán résztvevő, vasárnap a kilencedik helyről startoló németre, hogy Aston Martinjával lehetőleg a kockás zászlónál zárja le karrierjét.

Hirdetés
 

„Örültem az eredményének. Persze nem segíteni próbáltuk, de mindannyian fokozottan figyeltünk rá, amikor megláttuk a tükörben, hogy egy gyors körön érkezik, mert azt szeretnénk, hogy sima hétvégéje legyen” – mondta Alonso.

„Holnap ő a kilencedik helyről rajtol, én pedig a tizedikről, szóval oda fogok rá figyelni a rajtnál és az első körben. Remélhetőleg mindketten eljutunk a kockás zászlóig.”

Bár eredetileg Daniel Ricciardo zárta a 10. helyen az időmérőt, az ausztrál, akinek egy időre szintén a mostani lesz az utolsó F1-es futama, három rajthelyes büntetést kap az Interlagosban okozott balesetéért, így léphet egy pozícióval előrébb Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Mindannyian vigyázunk Vettelre a pályán
A Ferrari vezérigazgatója elégedetlen az F1-es csapat idei eredményével
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!