Alonso: Minden balul sült el ezen a hétvégén, felejtsük is el! - F1VILÁG.HU

Alonso: Minden balul sült el ezen a hétvégén, felejtsük is el!

Nagy reményekkel érkezett meg Szingapúrba az Aston Martin Forma-1-es csapata, a brit istálló azonban végül idei legrosszabb hétvégéjét teljesítette az ázsiai országban.

A csapat eleve egy autóval tudott csak rajthoz állni a vasárnapi versenyen, miután Lance Stroll csúnya balesetet szenvedett az időmérőn. Fernando Alonso révén az Aston Martin mégis erős pontszerzésben bízott, a 7. helyről rajtoló spanyolnak azonban nagyon nehéz futama volt. Alonso végül csak a 15. helyen ért célba, így pont nélkül zárta a hétvégét.

„Egy olyan verseny volt ez, amit el kell felejteni” – mondta a kétszeres világbajnok. „Minden rosszul sült el. A bokszba menet hibáztam, aztán lassúra sikerült a kerékcsere, a tempó sem volt meg az autóban… A jó dolog az, hogy mindez egyszerre történt, szóval reméljük, hogy Japánban tiszta lappal kezdünk, tanulunk ebből a versenyből, és jobbak leszünk.”

Alonso hozzátette, óvatosan fogalmazna a soron következő, Japán Nagydíjjal kapcsolatban is, hiszen Szingapúrba is úgy érkeztek meg, hogy azt gondolták, ütőképesek lesznek.

„Nagy reményekkel érkeztünk ide, bízva abban, hogy a szingapúri egy jó pálya lesz számunkra. Végül nem így lett, szóval majd meglátjuk, mi lesz Japánban, óvatosnak kell lennünk. De az biztos, hogy próbálunk jobbnak lenni.”

„Ne felejtsük el, hogy ez volt idén az első olyan versenyünk, ahol nem szereztünk pontot. Nagy reményekkel érkeztünk ide, de a szingapúri egy különleges hétvége – a versenytempót valójában a gumihőmérséklet diktálja, és mi egy kicsit talán túllőttünk a célon. Sok mindent kell megvizsgálnunk a hétvégével kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!