Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Alonso: Mindenki az időmérőre fókuszál a Ringen

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso: Mindenki az időmérőre fókuszál a Ringen

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy mindenki az időmérőre hegyezi majd ki autóját a Magyar Nagydíjon, jóllehet ezzel valamelyest be kell áldozniuk versenytempójukat.


Fernando Alonso úgy gondolja, hogy mindenki az időmérőre hegyezi majd ki autóját a Magyar Nagydíjon, jóllehet ezzel valamelyest be kell áldozniuk versenytempójukat.

Mivel a szűk, kanyargós Hungaroringen nem egyszerű az előzés, a rajtpozíció különösen fontos lehet, így a csapatok vélhetően mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy versenyzőik a lehető legjobb pozíciókból vághassanak majd neki a vasárnapi megmérettetésnek.

Alonso, aki mindkét pénteki szabadedzésen a negyedik helyen végzett, úgy véli, hogy az időmérő kulcsfontosságú, így a csapatok akár versenytempójukat is beáldozhatják egy jobb rajtpozícióért.

„Ezen a pályán a jó rajthelyezés hihetetlenül fontos, és éppen ebből kifolyólag azt gondolom, hogy mindenki az időmérőre hegyezi majd ki az autóját, még akkor is, ha ezzel valamelyest gyengébben fog teljesíteni a versenyen” – mondta a spanyol, aki egy átlagos napként értékelte a mait.

„Mint általában pénteken, ma valamelyest képet kaptunk arról, miként fog kinézni az erősorrend vasárnap. Úgy tűnik, hogy a körülmények stabilak lesznek a hétvégén, folyamatosan meleg lesz. Mindezek segítenek abban, hogy jobban megértsük, hol is állnak a többiek és mi hol állunk.”

„A gumik típusa nem változott, így számolhatunk a tavalyi helyzettel, persze ez mindenki számára azonos. Minél gyorsabban ki kell ismerni az ellenfeleket, hogy előnyt tudjunk szerezni velük szemben.”

Felipe Massa a délelőtti tréninget a 15., a másodikat viszont csapattársa mögött alig egy tizeddel lemaradva az 5. helyen fejezte be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!