Orosz Nagydíj

Alonso: Mindent megteszünk a bajnoki ezüstért

Mindent megtesz azért, hogy ezüstérmes pozícióban zárja az évadot a Ferrari spanyolja, Fernando Alonso, aki azonban elismeri, nem lesz könnyű dolga Japánban, különösen, ha az égiek sem kedveznek a Forma-1 mezőnyének.


Mindent megtesz azért, hogy ezüstérmes pozícióban zárja az évadot a Ferrari spanyolja, Fernando Alonso, aki azonban elismeri, nem lesz könnyű dolga Japánban, különösen, ha az égiek sem kedveznek a Forma-1 mezőnyének.

A kétszeres világbajnok nemrég érkezett meg a Japán Nagydíj helyszínéül szolgáló Suzukába, ahol napok óta esős időjárás uralkodik, a legfrissebb előrejelzések szerint pedig a vasárnapi futamot is vizes pályán rendezhetik meg.

„Eső üdvözölt engem Japánba érkezésemkor, és az első gondolatom az volt: ’jobb ma, mint szombaton vagy vasárnap’, hiszen az eső idén eddig nem hozott sok szerencsét nekünk” – írja Alonso a Ferrari hivatalos weboldalán vezetett naplójában.

„Főként Kanadára gondolok, ahol úgy tűnt, mindenünk megvan a győzelemhez, végül azonban a szezon egyetlen pont nélküli hétvégéjét teljesítettük. Az előrejelzések elég jók erre a hétre, legalább is az első néhány napra, míg vasárnapra elég nagy az eső valószínűsége.”

Alonso elmondta, noha idén már nem ülhetnek fel a királykategória trónjára, mindent megtesznek azért, hogy felülmúlják Mark Webbert és a McLaren duóját a hátralévő öt versenyen, még ha tudják is, nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Ferrari meglehetősen lemaradt a fejlesztési versenyben legfőbb riválisaival szemben.

„Ugyan matematikailag sincs már esélyünk a világbajnoki cím megnyerésére, még bőven van okunk arra, hogy fenntartsuk motivációnkat a hátralévő öt versenyen. Mindenekelőtt ott van ugyanis a második hely. Figyelembe véve, hogy alakult az idei szezon Vettel dominanciája miatt – aki mindössze egyszer maradt le a dobogóról -, azt hiszem, az ezüstérmes pozíció igazán nagyszerű eredmény számomra, és a csapat számára egyaránt.”

„Még négyen harcolunk ezért a helyért, Webber és a két McLaren-versenyző ellen is meg kell küzdenem, és feltételezem, egészen Interlagosig várnunk kell arra, hogy eldőljön, ki lesz a legjobb közülünk.”

„Persze ha egy pillantást vetünk az elmúlt versenyekre, akkor kiderül, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen úgy tűnik, legfőbb riválisaim autója egy kicsivel többre képes, de ez nem jelenti azt, hogy elveszítettük volna ezt a pozíciót. Tudjuk, hogy mindent tökéletesen kell csinálnunk ahhoz, hogy elérjük célunkat, és elég nehéz lesz, mert elég jelentős a lemaradásunk a McLarennel szemben. Viszont nem lehetetlen küldetés. Én és a csapat is a lehető legjobban szeretné zárni ezt a szezont – mely nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Legalább egy győzelem lenne a maximum, a legfontosabb azonban az, hogy mindig a dobogós helyekért legyünk versenyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS