Friss hírek

Alonso mindkét vb-címet megszerezné a Renault-nak

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso ismét hangsúlyozta, csakis egyetlen cél lebeg a szeme előtt, méghozzá az, hogy megszerezze mindkét világbajnoki címet az idei évben.

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso ismét hangsúlyozta, csakis egyetlen cél lebeg a szeme előtt, méghozzá az, hogy megszerezze mindkét világbajnoki címet az idei évben.

Azt követően, hogy egy évet lehúzott a McLarennél, Alonso a tavalyi évben visszatért a Renault-hoz, mellyel 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet aratott.

A spanyol pilóta számára azonban nem volt egyszerű a váltás, hiszen egy élcsapattól, időközben középszerűvé váló istállóhoz érkezett vissza.

Mindez meg is látszott a szezon első felében mutatott teljesítményén, mikor önhibáján kívül esett-kelt, ám az idény utolsó versenyein magára talált, és két futamgyőzelmével végül a bajnokság ötödik helyén végzett.

Ez pedig komoly önbizalmat adott neki, így nem csoda, hogy nagy sikereket vár az idei évtől, különösen az új szabályok miatt, amik megkavarhatják az erőviszonyokat.

“Igen magasra tettük a mércét, és merész célokkal vágunk neki a 2009-es idénynek” – mondta Alonso az Eurosport-nak adott interjújában. “Elsődleges célunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem lesz egyszerű.”

“Tudjuk, hogy riválisaink nagyon erősek lesznek, de minden eddiginél jobban ki vagyunk éhezve a sikerre. Mikor megnyered az egyéni világbajnoki címet, akkor a konstruktőri cím megszerzése még különlegesebb, mert általában itt nehezebb pontokat szerezni. Szóval mindkét bajnoki címre hajtunk.”

“Erre nem volt esélyünk a tavalyi évben, de aztán, mikor az utolsó versenyeken már erősek voltunk, változtak céljaink. Most, a szezon kezdete előtt optimistának kell lennünk. Célunk pedig mindkét bajnoki cím megszerzése.”

Miközben megpróbál a lehető legoptimistábban hozzáállni a következő idényhez, Alonso nagyon is tisztában van azzal, hogy a drasztikus szabályváltozások miatt az eddiginél is nehezebb megjósolni az erőviszonyokat.

“Az egyéni világbajnokság nagyon nyitott lesz az idei évben, mert az új szabályok bevezetésével bármi megtörténhet, és bármelyik csapat gyors lehet. Azonban lesznek csapatok, mint a Ferrari, a McLaren, és a BMW, melyek harcolni fognak a vb-címért” – folytatta a spanyol, aki bízik a Renault saját fejlesztésű hibrid rendszerében, és úgy érzi, ha minden jól halad, elkészülnek vele az első versenyre.

“Rendszerünk nagyon jó, működése kiváló, eddig nem volt vele probléma. Úgy vélem, hogy már azzal fogjuk megkezdeni a bajnokságot, de ez a legkevesebb, emiatt nem aggódunk.”

“Való igaz, hogy okozhat némi problémát az idei évben, de mindent meg kell tennünk azért, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a rendszerrel. Egy biztos, még sokat kell tesztelnünk azt a szezon kezdetéig” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!