Alonso: Most jobb tempóval gyűrtük le a Ferrarit és a Mercedest, ami remek hír! - F1VILÁG.HU

Alonso: Most jobb tempóval gyűrtük le a Ferrarit és a Mercedest, ami remek hír!

HIRDETÉS
Nagyon jó hír a kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint, hogy a múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon az Aston Martin Forma-1-es csapata erőből le tudta győzni közvetlen riválisait.
Portrait, Podium, Jeddah Corniche Circuit, GP2302a, F1, GP, Saudi Arabia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, provisionally 3rd position, with the trophy

A brit istálló jelenleg a 2. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, miután Alonso révén Dzsiddában is dobogós eredményt ünnepelhetett. Míg a bahreini remeklést még a jobb gumihasználatnak tulajdonította a csapat, Szaúd-Arábiában egyértelmű tempóelőnyben voltak a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.

Alonso azt mondja, ezt mindenképp biztató látni, hiszen megerősítést nyert, hogy autójuk igenis ott van a legjobbak között.

„Számomra a legfontosabb dolog az volt, hogy ennyire erősnek éreztem az autót, mivel a miénk volt a második leggyorsabb autó a mezőnyben” – mondta a kétszeres világbajnok. „Jócskán megelőztük a Ferrarit, és kontroll alatt tartottuk a Mercedest. 7-8 másodperccel elléptem George-tól [Russell] az első etapban, a végén pedig 5 másodperc volt köztünk a különbség, ami lehetett volna 10.”

„15-20 másodpercre is elléphettünk volna a Mercedestől, és több mint fél percre a Ferraritól, ami csütörtökön, amikor megérkeztünk, még elképzelhetetlen volt.”

„Az igaz, hogy Bahreinben kevésbé degradálódtak az abroncsaink, mint a többieknél, aminek kihasználtuk az előnyeit. Itt viszont jobb volt a tempónk is a többiekénél. Nem a gumik miatt volt, és ez nagyon jó hír.”

Alonso ugyanakkor elismeri, a Red Bull jelenleg elérhetetlen számukra is, ám szerinte hétvégén egy kicsit közelebb voltak az osztrákokhoz, mint az évadnyitón.

Arra a kérdésre, hogy az Aston Martin miképp látta saját helyzetét az energiaital-gyárosokhoz mérve Dzsiddában, Alonso így felelt: „Egy kicsit közelebb voltunk.”

„Bahreinben, ha nyomták volna, nagyon messze lettek volna – és itt is messze voltam, érinthetetlenek, az biztos. De egy kicsit közelebb voltunk, ami jó. A kezdés is jó volt, vezettük a versenyt, szóval vannak fotók arról, hogy egy Aston Martin két körön át Forma-1-es versenyen vezet – és remélhetőleg nem utoljára!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!