Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Alonso: Nagy dilemma előtt áll a McLaren Japánban

Sepang International Circuit, Sepang, Malaysia.
Sunday 01 October 2017.
Fernando Alonso, McLaren.
World Copyright: Steven Tee/McLaren 
ref: Digital Image _R3I5195 MalaysianGP2017

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso azt mondja, nem lesz könnyű dönteniük arról, hogy használják-e a Honda motorfejlesztéseit Japánban – ha egyáltalán elérhetőek lesznek számukra.

A hétvégén Szuzukába látogat a Forma-1 mezőnye, és miután a Japán Nagydíj a Honda hazai versenye, a McLaren kétségkívül szeretne jó teljesítményt nyújtani.

A Hondánál gőzerővel dolgoznak a motorfejlesztéseken, egyelőre azonban még nem tudni, hogy az újabb motorspecifikáció elkészül-e a hétvégi versenyig.

Ha igen, és a McLaren használni fogja, akkor versenyzői rajtbüntetést kapnak majd az újabb motorcserék miatt.

Alonso szerint nagy dilemma előtt állnak.

„Ez a Honda hazai versenye, szóval szeretnénk jól szerepelni itt” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

„Tudjuk, mennyire fontos verseny ez a csapat számára. A mérnökeink 30-40 százaléka japán, szóval ez egy nagy pillanata az évnek. A családok itt vannak, a japán rajongók ott ülnek a lelátókon, és támogatják a csapatunkat. Szóval ez egy különleges hétvége számunkra, és jól akarunk teljesíteni.”

„Ha viszont lesz egy új specifikációjú motor, vagy bármilyen fejlesztés, akkor büntetést kapunk, és a mezőny végéről rajtolunk. Szóval nehéz lesz eldönteni, hogy a mezőny végéről indulunk-e az extra lóerőkkel, vagy egy tökéletes hétvégére hajtunk, és megpróbálunk inkább szerezni néhány pontot. Majd meglátjuk.”

„Nem rajtunk múlik. A Honda mérnökei szólnak nekünk – először is arról, hogy lesz-e valamilyen fejlesztés, mert mi még ezt sem tudjuk. Ha pedig lesz, jobb-e kihasználni a lehetőséget, vagy sem. Majd kiderül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!