Alonso: Nagy döntést kell meghoznia a McLarennek - F1VILÁG.HU

Alonso: Nagy döntést kell meghoznia a McLarennek

Lapértesülések szerint nemcsak a Mercedes lehet opció a McLaren Forma-1-es csapata számára, miután a wokingi gárda a legfrissebb hírek szerint megelégelte a Honda küszködését.Lapértesülések szerint nemcsak a Mercedes lehet opció a McLaren Forma-1-es csapata számára, miután a wokingi gárda a legfrissebb hírek szerint megelégelte jelenlegi motorpartnere, a Honda küszködését. Alonso szerint nagy döntéseket kell meghozni.

A McLaren még 2015-ben lépett újra szövetségre a japán gyártóval, az elmúlt 2 év azonban eredménytelenül ért véget a páros számára.

A wokingi gárdánál abban bíztak, 2017-ben esélyük lesz közelebb kerülni az élmezőnyhöz, az előszezoni teszteken azonban újra komoly problémák hátráltatták a csapatot a Honda-erőforrások gyengesége és megbízhatatlansága miatt.

Csütörtökön bombaként robbant a hír, a McLarennél betelt a pohár, és a brit istálló felkereste korábbi motorpartnerét, a Mercedest, akik állítólag nem is zárkóztak el attól, hogy újra motorokat adjanak a wokingiaknak.

Ma újabb részletek láttak napvilágot a sajtóban: a német Auto Bild azt írja, a McLaren résztulajdonosa, Mansour Ojjeh személyesen kezdett el egyeztetni a Mercedesszel, miután felkereste a Daimlernél meglévő kapcsolatait.

A spanyol El Confidencial emellett arról számolt be, nemcsak a Mercedes lehet opció a McLaren számára, jelenleg ugyanis „égnek a vonalak” F1-es berkekben, és könnyen lehet, hogy a brit csapat képviselői a Renault-t is felkeresik majd – ha ez még nem történt meg.

A McLarennek azért nincs egyszerű dolga, mert a Hondával kötött megállapodás részeként igen komoly szponzori pénzek érkeznek a japán gyártótól, ráadásul a McLaren nem fizet a Honda-motorokért, a japán gyártó kvázi gyári csapataként tekint a britekre.

A McLaren korábbi versenyzője, Martin Brundle a Daily Mailnek azt mondta, lényegében minden a Hondán múlik.

Hirdetés

„Nem hagyhatják ott a Hondát, hacsak a japánok nem döntenek a kivonulás mellett, és nem hagynak ott egy kövér csekket, ahogy tették azt Brawn esetében” – mondta Brundle.

„A Honda technikailag és financiálisan is nagyon mélyen integrálódott, és ezt keresztül kell vinniük.”

Fernando Alonso, a McLaren kétszeres világbajnoka a sajtónak igazán sejtelmesen nyilatkozott: szerinte komoly döntést kell meghozni Wokingban.

„Hogy mitől múlik az a fejlődés, amire szükségünk van? Azokon a nagy döntéseken, melyeket a legmagasabb szinten kell meghozni” – idézi a kétszeres világbajnokot az El Confidencial.

A Mercedes nem kommentálta az értesüléseket, a McLaren szóvivője azonban megszólalt az üggyel kapcsolatban. Ő azt mondta: „A téli tesztek nagy kihívást jelentettek, és csalódottsággal töltöttek el bennünket.”

„A Hondával közösen dolgozunk azon, hogy pótoljuk a hiányosságokat. A Hondával közösen mérlegelünk lehetőségeket, de médiaspekulációkat nem kommentálunk.”

A McLaren Hondával kötött szerződése 2021 végéig szól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Nagy döntést kell meghoznia a McLarennek
Leclerc szerint rosszul taktikázott a Ferrari az időmérőn
Verstappen optimista: Annyi hosszú etapot futottunk, hogy szinte már untuk!
Vettel reagált: visszatérés a Mercedesszel?
Irány az újságos, megjelent a Forma-1 RAJT 2024 magazin!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!