Alonso: Nagy előrelépés történt a McLarennél

Fernando Alonso és Jenson Button is úgy nyilatkozott, a McLaren határozott előrelépést tett, így talán csökkenthetik lemaradásukat a többiekhez képest a Maláj Nagydíj hétvégéjén.


Fernando Alonso és Jenson Button is úgy nyilatkozott, a McLaren határozott előrelépést tett, így talán csökkenthetik lemaradásukat a többiekhez képest a Maláj Nagydíj hétvégéjén.

Alonso kénytelen volt kihagyni az Ausztrál Nagydíjat tesztbalesete miatt, azonban a téli tapasztalataihoz képest úgy érzi, sikerült javulást elérniük.

„Sokkal jobb” – mondta Alonso. „Őszintén szólva a téli tapasztalatom az volt, hogy nagyon sok a probléma az autóval. 4-5 kör után meg kellett állnunk és kicseréltünk valamit.”

„Most 45 kört teljesítettünk és nem volt problémánk, minden a várakozásaink szerint alakult.”

A spanyol pilóta úgy tippeli, hogy akár 1,5 másodpercet is javulhattak a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjhoz képest – ha ez valóban így lesz, akkor nagyon elégedettek lehetnek.

„Ausztráliában 4,6 másodperccel maradtunk le a pole pozíciótól, most olyan 3-3,5 másodpercre lehetünk majd. 1-1,5 másodperc két hét alatt, az nagy lépés előre.”

A McLaren versenyzője azzal kapcsolatban azonban még nem szeretne állást foglalni, hogy elérhető-e számukra a Q2: „Nem tudom. Még sokat kell tanulnunk. Sokat kell fejlődnünk az erőforrások és a fékrendszer tekintetében, szóval minden kör fontos számunkra. Nincsenek tiszta céljaink erre a hétvégére. Az előrelépés, amit a csapat tett két hét alatt, nagyon érdekes.”

Az állapotával kapcsolatban Alonso úgy nyilatkozott, még vissza kell szoknia a körülményekhez, ugyanis egyelőre nem érzi magát száz százalékos erőnlétben.

„Nagyon jól éreztem magam az autóban, de az edzőterem és a szimulátor után sosem ugyanaz vezetni a versenygépet. Itt nagyon extrém körülmények vannak, forróság, ez fizikailag nagyon megterhelő. Nem vagyok 100 százalékosan fitt, de ez is elég ahhoz, hogy élvezzem a dolgot.”

A spanyol csapattársa, Jenson Button a mai nap alapján még nem szeretne következtetéseket levonni, hiszen úgy gondolja, hogy több csapat is problémákkal küzdött.

„A mai nap nagyon trükkös mindenki számára az autók viselkedését illetően. Azt hiszem, a gyorsabb autók is küzdenek a megfelelő egyensúlyért. A szél nagyon nehézzé teszi a helyzetünket, szóval kemény volt, de egy kicsit versenyképesebbek vagyunk, mint az előző versenyen.”

A brit pilóta korábbi nyilatkozatát helyesbítette, és elmondta, a mai napot követően már elképzelhetőnek tartja, hogy kihívói legyenek egyes csapatoknak.

„Talán tévedtem tegnap, amikor azt mondtam, hogy nem leszünk versenyben másokkal. Megvan a lehetőség, és ha ez fog történni, az egy nagy lépés lesz előre.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS