Alonso: Nagy mázli, hogy célba értem - F1VILÁG.HU

Alonso: Nagy mázli, hogy célba értem

HIRDETÉS

Fernando Alonso révén idei első dobogós eredményét szerezte meg a vasárnapi Kínai Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapata.


Fernando Alonso révén idei első dobogós eredményét szerezte meg a vasárnapi Kínai Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapata.

Bár a spanyol versenyzőnek esélye sem volt a győzelemre, úgy érzi, sokat javult az autó a legutóbbi, bahreini futam óta, így mindenképp pozitívumként könyvelhető el a sanghaji eredmény.

Pedig Alonsónak nem volt egyszerű dolga: közvetlenül a rajt után összeütközött korábbi csapattársával, a williamses Felipe Massával, így valóságos csodaként értékelte, hogy egyáltalán eljutott a kockás zászlóig.

„Elég nagy ütközés volt” – vallotta be a spanyol a verseny leintése után.

„Arra kértem a csapatot, ellenőrizzék le az autót, hiszen ugyan jónak tűnt, de ilyenkor fogalmam sincs arról, kívülről vajon hogyan fest. Végül rendben volt, de szerencsések vagyunk, hogy célba értünk. Legközelebb remélhetőleg tisztább rajtunk lesz.”

Alonso hozzátette, bár továbbra is le vannak maradva, minden okuk megvan az elégedettségre, főleg annak fényében, hogy ők maguk sem számítottak dobogós eredményre.

„Jó hétvégén volt, az első három versenyhez képest javítottunk az autón, szóval versenyképesebbek vagyunk. Az, hogy a dobogóért harcolhattunk, meglepetés volt számunkra is – de mindenképpen a kellemesebb fajtából.”

A spanyol hozzátette, bár nem a várakozásaik szerint alakult az idény, korai volna még lemondani a vb-címről.

„Ha jól sejtem, harmadik vagyok a bajnoki tabellán a két mercedeses mögött. Nem úgy alakult az idénykezdet, ahogy szerettük volna, de elvégre még harcban vagyunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!