Friss hírek

Alonso: Nagyjából erre számítottunk

Cseppet sem csalódott az ötödik hely miatt a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Cseppet sem csalódott az ötödik hely miatt a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A maranellói gárda a Mercedesek és a Red Bullok mögött zárta a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, Alonso pedig úgy nyilatkozott, többé-kevésbé hasonló eredményre számítottak.

Hirdetés
 

A spanyol elárulta, örül annak, hogy sikerült maguk mögé utasítaniuk az előző versenyeken jó formát mutató Williamset és Force Indiát.

„A mai eredmény jól mutatja, milyen hétvégét is teljesítünk itt, Monacóban – többé-kevésbé erre számítottunk, de nem gondolom azt, hogy rosszul alakultak a dolgok, hiszen sikerült riválisaink – például a Force India és a Williams – előtt maradnunk, akik eddig elöl voltak. És ami a legfontosabb, közelebb kerültünk a Red Bullhoz” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Több változtatást végeztünk el, mint szoktunk, mivel alulkormányzottsággal küszködtünk, és voltak problémáink a fékekkel is – de az autó sokat fejlődött.”

„Összehasonlítva a várakozásainkkal, a gumik túl kemények, és sokat küszködünk a felmelegítésükkel.”

A spanyol az ötödik helyről rajtolhat Monacóban

Alonso hozzátette, az időjárás komoly szerepet játszhat holnap: száraz pályán a gumikopás döntő jelentőséggel bír, esőben pedig a célba éréshez is szerencsére lesz szükség.

„Ha holnap száraz versenyünk lesz, akkor gyakorlatilag állóképességi verseny lesz, hiszen az dönt majd, ki marad kint tovább a pályán.”

„Ha viszont esni fog – ami állítólag benne van a pakliban –, akkor már a célba érkezés is jó eredmény lesz, hiszen láthattuk csütörtökön abban a néhány körben, hogy nagyon a határon autóztunk – mintha jégen jártunk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!