Friss hírek

Alonso napi vitaindítója: Verstappen vb-címei értékesebbek, mint Hamiltonéi

Fernando Alonso egy holland lap számára relativizálta a Forma-1-es sikerek súlyát, amellett érvelve, hogy Max Verstappen két bajnoki címe – és persze a sajátjai is – többet érnek annál, mint ha valaki könnyebben, de sokat szerez.

Max Verstappen Szuzukában győzelmek és világbajnoki címek számában is beérte Fernando Alonsót, ennek nyomán pedig a holland De Telegraaf kapta mikrofonvégre a spanyolt, hogy hasonlítsa össze kettőjük karrierjét. Alonso pedig, akinek vb-címei 16-17 évvel ezelőttre datálódnak, lubickolt a feladatban, és még több hasonlóságot is talált kettőjük között, mint azt talán bárki hitte volna – gondolatmenete során pedig attól sem ódzkodott, hogy az általa nagyra tartott Lewis Hamilton érdemeit kisebbítse valamelyest.

„Minden tiszteletem Lewisé, de nagyon más, ha valaki úgy nyert hét világbajnoki címet, hogy csak a csapattársával kell megküzdenie érte. Az ilyen bajnoki címeknek szerintem kisebb az értékük annál, mintha valaki kevesebbet szerez ugyan, de úgy, hogy más versenyzőkkel is meg kell küzdenie, akiknek ugyanolyan erős, vagy még erősebb technikájuk van” – utalt itt Verstappen mellett rögtön önmagára is.

Hirdetés
 

„Én 2005-ben és 2006-ban jól kezdtem a szezont, képes voltam némi pontelőnyre szert tenni. Ezt követően másoknak talán már jobb autójuk volt, de sikerült megőriznem az előnyömet. És sohasem a csapattársammal kellett harcolnom a címekért, mint ahogy Max sem [Sergio] Perezzel vagy [Alex] Albonnal küzdött a győzelmekért.”

„Michael Schumachernek viszont legtöbbször csak a csapattársa volt az ellenfele, miközben zsinórban ötször világbajnok lett, és Hamilton is csak [Nico] Rosberggel és [Valtteri] Bottasszal harcolt. Ez a kettő pedig szerintem nagyon eltérő kihívás.”

Alonsónak egy hiányérzete van még Verstappennel kapcsolatban, méghozzá az, hogy noha idén már hatodik évet töltik közösen az F1-ben, komoly egymás elleni csatába még nem bonyolódtak – elsősorban amiatt, mert a spanyol távol volt az élmezőnytől a 2015 óta vezetett McLarennel és Alpine-nal.

„Igazából még alig csatáztunk egymással, ami elég sajnálatos. A legjobbakkal akarok összecsapni, Max pedig közéjük tartozik. Szerencsés voltam, hogy a múltban Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Michael Schumacher ellen is küzdhettem, de Max ellen még nem nagyon volt esélyem. Remélhetőleg megtörténik majd a következő években, amikor az Aston Martinnál vezetek!” – bizakodott.

FRISSÍTÉS:

Pár órával azt követően, hogy a nyilatkozata szétterjedt a világhálón, Alonso, alighanem úgy érezve, hogy egyes szavai túl nagy hangsúlyt kaptak a médiában, Twitter-oldalán egyértelműsítette véleményét.

Kérem, minden bajnoki cím elképesztő, megérdemelt és inspiráló. Nem összehasonlíthatóak egymással, élvezzük hát a jelenünk bajnokait és legendáit. Unom, hogy mindig a szalagcímeken van a hangsúly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso napi vitaindítója: Verstappen vb-címei értékesebbek, mint Hamiltonéi
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!