Alonso: Nehéz elhagynom a Ferrarit

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso bevallotta, nagyon nehéz volt meghoznia a döntést, miszerint öt év után távozik a Ferrari csapatától.


A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso bevallotta, nagyon nehéz volt meghoznia a döntést, miszerint öt év után távozik a Ferrari csapatától.

A spanyol 2010-ben érkezett a maranellói gárdához, világbajnoki címet azonban nem tudott nyerni a csapattal.

Jövőre feltehetően a McLarennél folytatja pályafutását, bár a hivatalos bejelentés még várat magára.

„Nagyon nehéz úgy becsukni az ajtót a Ferrarinál, hogy tudom, jövőre már nem a vörös színekben fogok versenyezni” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Ez egy nagyon-nagyon nehéz döntés volt, de gondolom, ugyanígy volt ezzel Felipe [Massa] is tavaly – egy ilyen hosszú partnerség után búcsút inteni a csapatnak.”

„De hiányzik a dobogó, hiányzik a pezsgőzés, hiányzik az, hogy futamgyőzelmeket és bajnoki címeket ünnepeljek. Azt hiszem, ez az új projekt valamivel közelebb hozza számomra ezt a lehetőséget.”

„Talán nem egy év múlva, de nincs kétségem afelől, hogy a jövőben ismét harcolni fogok ezekért.”

Alonso kifejtette, pontosan tudja, hogy jövőre nagyon nehéz lesz még harcba szállnia a vb-elsőségért.

„Azt hiszem, a Mercedes idei formáját tekintve minden csapatnak nehéz lesz leküzdenie a hátrányát. De remélem, hogy jobbak lehetünk, és remélhetőleg remek küzdelmek várnak ránk, no és persze dobogós helyezések.”

Alonso helyét a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel veszi át a Ferrarinál, a spanyol azonban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egy napon visszatér Maranellóba.

„Én a Renault-tól szerződtem a McLarenhez, majd visszatértem a Renault-hoz. Majd ideszerződtem a Ferrarihoz, és talán egyszer majd visszatérek ide is. Úgy tűnik, azok az emberek, akikkel együtt dolgoztam, nyitva hagyják számomra az ajtót, ami épp az ellenkezője annak, amit állandóan olvasok – magyarán, hogy velem nagyon nehéz együtt dolgozni.”

„Elvégre ahhoz a csapathoz, mellyel tudok együtt dolgozni, vissza is térhetek – ez pedig jó jel. Momentán ez persze nem opció, hiszen nyilvánvaló, hogyha elköszönsz valakitől, akkor öt perc múlva nem fogod azt mondani, hogy „vissza fogok térni”.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!