Alonso: Nekünk nem a Red Bull-lal, hanem a Mercedesszel és a Ferrarival kell foglalkoznunk! - F1VILÁG.HU

Alonso: Nekünk nem a Red Bull-lal, hanem a Mercedesszel és a Ferrarival kell foglalkoznunk!

Fernando Alonso szerint nem sok esélyük lesz idén a Red Bull legyőzésére, így nekik leginkább arra kell összpontosítaniuk, hogy távol tartsák maguktól a Ferrarit és a Mercedest.

A kétszeres világbajnok Miamiban is remek versenyt futott vasárnap, és Max Verstappen, illetve Sergio Perez mögött a 3. helyen ért célba. Ez volt Alonso idei negyedik dobogós eredménye, melynek köszönhetően az Aston Martin továbbra is őrzi 2. helyét a konstruktőrök versenyében.

A brit istálló hátránya viszont 122 pont a Red Bull Racinggel szemben, így egyértelmű, hogy nehéz dolguk lesz, ha meg akarják szorongatni az energiaital-gyárosokat.

 

„Szerintem nehéz év vár ránk. A lemaradásunk elég nagy, még akkor is, ha szerintem most volt a legjobb a versenytempónk egészen mostanáig. Most végeztünk a legközelebb az élen állókhoz, nem voltak biztonsági autók, nem történt semmi a versenyen, és elég gyorsak voltunk” – mondta Alonso. „Szóval majd meglátjuk. Hosszú idény vár ránk.”

„Remélhetőleg néhány pályán egy kicsit közelebb kerülhetünk majd hozzájuk. És néhány fejlesztésünk, melyeket a szezon későbbi szakaszában vetünk be, talán más, vagy versenyképesebb helyzetbe hoz majd bennünket.”

Alonso azt mondja, nekik leginkább arra kell összpontosítaniuk, hogy távol tartsák maguktól a Mercedest és a Ferrarit: e két csapattal szemben 6, illetve 24 pont az Aston Martin előnye.

„Azt gondolom, hogy leginkább arra kell fókuszálnunk, hogy figyeljünk magunk mögé, és próbáljuk kontroll alatt tartani a Mercedest és a Ferrarit a konstruktőrök bajnokságában. Szerintem el kell fogadnunk, hogy a Red Bull mindenki másnál jobb munkát végez, és fontos, hogy mi is jobban dolgozzunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Nekünk nem a Red Bull-lal, hanem a Mercedesszel és a Ferrarival kell foglalkoznunk!
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!