Friss hírek

Alonso: Nem a stratégiával, a tempóval volt a gond

Nem a rossz stratégia, hanem a sebesség hiánya miatt nem tudott pontot szerezni a vasárnapi Kínai Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata – ezt mondja Fernando Alonso.


Nem a rossz stratégia, hanem a sebesség hiánya miatt nem tudott pontot szerezni a vasárnapi Kínai Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata – ezt mondja Fernando Alonso.

A kétszeres világbajnok igencsak csalódott volt az időmérő után, mivel elmondása szerint esélyük lett volna arra, hogy beverekedjék magukat a Q3-ba, ha piros zászlóval nem szakítják meg a körözést.

Bár a versenyen Alonso és csapattársa, Jenson Button is előkelő pozíciókban autóztak kezdetben, később, a stratégiák kibontakozását követőn visszacsúsztak, így végül csak a tizenkettedik és tizenharmadik helyen értek célba.

„Nem volt könnyű dolgunk, egyszerűen nem volt elég tempónk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el és pontokat szerezzünk” – mondta csalódottan Alonso.

„Úgy döntöttünk, hogy a két kiállás mellett tesszük le a voksunkat, szemben riválisainkkal, akik három kiállással dolgoztak. Megpróbáltunk előnyre szert tenni, de nem működött a tervek szerint.”

„A biztonsági autó is rosszkor jött nekünk, de igazából utána sem volt meg a tempónk.”

Button esetében a McLaren később változtatott a stratégián, beiktatott ugyanis egy harmadik kiállást, ám ez sem volt elég.

„Remélem, hogy csak szimplán rosszul döntöttünk azzal, hogy a közepes keveréken maradtunk, mert ha nem, akkor egyszerűen nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy pontokat szerezzünk, mert semmi más nem ment rosszul” – mondta Button.

„Remélem, hogy rosszul taktikáztunk, és hibáztunk a stratégiával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek