Alonso nem aggódik a Red Bull sebessége miatt - F1VILÁG.HU

Alonso nem aggódik a Red Bull sebessége miatt

HIRDETÉS

Fernando Alonso egyáltalán nem aggódik a Red Bull Racing egyre nagyobb fölénye miatt, mert meggyőződése, hogy csapata partiban van az energiaital-gyárosokkal, jóllehet a mai versenyen csúnyán alulmaradtak, miután nagyot hibáztak az esős időmérőn Sepangban.


Fernando Alonso egyáltalán nem aggódik a Red Bull Racing egyre nagyobb fölénye miatt, mert meggyőződése, hogy csapata partiban van az energiaital-gyárosokkal, jóllehet a mai versenyen csúnyán alulmaradtak, miután nagyot hibáztak az esős időmérőn Sepangban.

A Red Bull kettős győzelmet aratott a Maláj Nagydíjon, ami egyfajta kárpótlás a csapat számára az első két versenyen történtek után, ahol technikai problémák hátráltatták.

Az osztrák bázisú csapat az időmérő edzéseken eddig egyszer sem talált legyőzőre, ám most Sebastian Vettel révén – aki sokak szerint az első két versenyt is megnyerhette volna a technikai problémák nélkül – megszerezte idei első győzelmét, mellyel felzárkózott a bajnokságban.

Alonso azonban nem aggódik emiatt, és azt sem gondolja, hogy Vettel megnyerhette volna az első két futamot, ha nem történik galiba. A spanyol pilóta továbbá úgy gondolja, hogy a Ferrari még nem mutatta meg teljes erejét, és sokat fog még fejlődni az idei évben.

„Három rajtelsőségük van, de egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy három győzelmet szerezhettek volna, mert nagyon gyorsak voltunk Bahreinben, és talán Ausztráliában is gyorsabbak voltunk náluk” – mondta Alonso a riportereknek Sepangban.

„Itt egy nagyon fura versenyünk volt, túlságosan megkönnyítettük a dolgukat, mert hibát követtünk el a kvalifikáción. Ezért sem aggódunk túlságosan jelen pillanatban.”

„Nagyon hosszú a bajnokság, és képesek vagyunk arra, hogy még sokat javítsunk az autón. Tudjuk, hogy mely területeken kell fejlődnünk, így többé-kevésbé magabiztos vagyok, hogy nekünk lesz a legjobb autónk a következő néhány versenyen.”

„Mint mindig, egyenletesnek kell lenned ahhoz, hogy megnyerd a bajnokságot, de emellett természetesen gyorsnak is kell lenned. Még csak három futamon vagyunk túl, így normális, hogy folyamatosan változik a sorrend az élen. Néhány verseny kell még, amíg kialakul az erősorrend.”

„A lehető legtöbb versenyt be kell fejezned, és pontokat kell szerezned. Az új pontrendszer miatt pedig a győzelemre kell hajtanod, hiszen az 25 pontot jelent számodra. Még minden teljesen nyitott, hiszen számos versenyző 30 pont körül áll.”

Hirdetés

„Azonban ahogy azt már elmondtam, mikor a bajnokság vége felé közeledünk, már csak két-három versenyző lesz harcban a végső győzelemért.”

Alonso egy motorprobléma miatt esett ki a mai versenyen, és az idei évben már egyszer volt gond a Ferrari egységeivel, mikor a szezonnyitó előtt mindkét autójában motort kellett cserélni, elővigyázatosságból.

A mai versenyen a Sauber versenyzői sem értek célba, mindkét autóban a motor adta meg magát, ám a kétszeres világbajnok nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget, és egyáltalán nem aggódik a megbízhatósági problémák miatt.

„Nem aggódom” – mondta. „Voltak problémáink, de a motor teljesen ugyanaz, mint amivel a télen is mentünk, mindennemű probléma nélkül.”

„Természetesen kivizsgáljuk a problémát, hiszen a Saubernél is gondok voltak. Azonban azt gondolom, hogy a motorok többé-kevésbé ugyanazok, mint a tavalyi évben voltak, így a motorguruknak van elég tapasztalatuk.”

„Biztos vagyok abban, hogy ez a probléma nagyon specifikus, amit meg fogunk vizsgálni a futam után” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!