Alonso nem akar a Red Bullhoz csatlakozni

Fernando Alonso nem kíván a Red Bull istállóhoz csatlakozni a jövő évben, és teljes mértékben elkötelezett jelenlegi munkaadója, a Ferrari iránt, állítja menedzsere, Flavio Briatore.


Fernando Alonso nem kíván a Red Bull istállóhoz csatlakozni a jövő évben, és teljes mértékben elkötelezett jelenlegi munkaadója, a Ferrari iránt, állítja menedzsere, Flavio Briatore.

Azt követően, hogy a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon felreppent a hír, miszerint a spanyol versenyző jó eséllyel pályázik Mark Webber megüresedő versenyzői ülésére a Red Bullnál, sokan szinte már elkönyvelték, hogy Alonso jövőre Sebastian Vettel csapattársaként fog versenyezni.

Briatore azonban elmondta, hogy Alonso semmi mást nem akar jobban, mint bajnoki címeket nyerni a Ferrarival, és egy cseppet sem lehet meglepődni azon, amit védence mondott, ami után a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kikelve önmagából, rendre utasította versenyzőjét.

„Fernandónak szerződése van, és a szerződéseket tiszteletben kell tartani” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sportnak. „Versenyzőm nem érez extra nyomást magán, hogy a Red Bullhoz csatlakozzon.”

„Az pedig teljesen normális egy versenyzőtől, hogy versenyképes autót szeretne, és a csapatnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ezt biztosítani tudja számára. Ennyi az egész.”

„Alonso soha nem mondta, hogy távozni akar. A Ferrari-Alonso páros továbbra is győztes egységet alkot.”

Briatore azt is elmondta, hogy védence készen áll arra, hogy egy versenyképes csapattársat kapjon, ha a Ferrari végül úgy dönt, hogy Felipe Massát lecseréli 2014-re.

„Fernandónak soha nem volt problémája azzal, ha versenyeznie kell valakivel. Olyan, mint Senna. Ayrton mindig azt mondta, hogy bárkit mellé ültethetnek. Ez is mutatja az erejét” – folytatta az üzletember, aki hozzátette, Alonsónak nem Lewis Hamiltonnal volt problémája 2007-ben, mikor a McLarennél versenyzett, sokkal inkább az hozta ki a konfliktusokat, ahogyan a csapatot irányították.

„Ez azért volt, mert a McLaren mindent megtett azért, hogy konfliktushelyzeteket idézzen elő. Egy élcsapatnak meg kell tudnia oldani az ilyen helyzeteket és képesnek kell lennie arra, hogy két erős versenyzőt menedzseljen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!