Alonso nem akar több esőt Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Alonso nem akar több esőt Melbourne-ben

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt reméli, az Ausztrál Nagydíj további részében már nem hátráltatja a mezőny dolgát az eső.

A spanyol pilóta a legjobb köridőt futotta meg a második szabadedzésen, melynek háromnegyedét vizes pályán volt kénytelen teljesíteni a mezőny. Alonso azt mondja, hasznos munkát tudtak végezni a nyitónapon, az Aston Martin versenyautója pedig most is jól és kiszámíthatóan teljesít.

A 41 esztendős versenyző azt reméli, hihetünk az előrejelzéseknek, és a folytatásban már nem kell esőtől tartani.

 

„Az első edzésen néhány dolog tesztelésére koncentráltunk, a második gyakorlás pedig lényegében 20 percig tartott, szóval maradt még munka szombatra, főleg a gumik tekintetében” – mondta a kétszeres világbajnok. „Meg kell még tenni néhány hosszabb etapot, erre ugyanis nem volt ma lehetőség. Eddig úgy tűnik, az autó jól viselkedik, szóval meglátjuk, mi lesz a helyzet holnap.”

„Azt hiszem, az előrejelzések száraz pályát jósolnak, és ami azt illeti, mi is a száraz körülményeket preferálnánk, hiszen eddig csak Bahreinben és Dzsiddában vezethettük ezt az autót, úgyhogy szívesen vennénk egy száraz futamot. De fel kell készülnünk minden körülményre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!