Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Alonso: Nem akartunk kockáztatni

Nem akart kockázatot vállalni az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén a Ferrari alakulata – árulta el az istálló világbajnoka, Fernando Alonso, aki reméli, a Red Bull előnye lecsökken majd a holnapi versenyen.


Nem akart kockázatot vállalni az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén a Ferrari alakulata – árulta el az istálló világbajnoka, Fernando Alonso, aki reméli, a Red Bull előnye lecsökken majd a holnapi versenyen.

Alonso mindössze az ötödik rajthelyet szerezte meg a kvalifikáción, és elmondása szerint a csapat autója egész egyszerűen nem volt versenyképes, noha tegnap meglehetősen jó volt annak tapadása.

„Ma a szabadedzéstől kezdve nem voltunk valami versenyképesek” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Elég konzervatívan közelítettük meg az időmérőt, tudtuk, hogy nagy kockázatot vállalva is negyedik lehetünk csak, biztonságosan autózva pedig ötödikek vagy hatodikak. A bajnokság első versenye pedig nem olyan, ahol az ember szeret kockáztatni.”

„Sajnos azonban a Q3-ban mindössze egyetlen egy garnitúra opciós abroncs állt rendelkezésünkre. A tőlünk telhető legjobbat próbáltuk nyújtani, az ötödik hely pedig többé-kevésbé az a rajtpozíció, amire számítottunk a kvalifikáció előtt.”

„A rajthellyel tehát elégedettek vagyunk, az első pozíciótól való elmaradással viszont nem. Tehát ennek utána kell járnunk és analizálnunk kell az adatokat éjszaka.”

„Tegnap sokkal jobb volt a tapadás és az általános egyensúly is, ma viszont Felipe és én is küzdöttünk a tapadással. Talán a pályafeltételek voltak egy kicsit rosszabbak, mások viszont jobbak voltak, mint tegnap.”

„Ezt meg kell értenünk egy kicsit jobban. Mint ahogy a különbséget a Toro Rossóhoz, a Sauberhez és a Renault-hoz képest is… tudtuk a téli tesztekből és a tegnapi eredményekből, hogy 1 másodperccel előttük állunk, ma viszont mindössze 2-3 tizedre. Szóval valami nem volt rendben az autóval.”

Alonso hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy jó versenyt fussanak vasárnap, és abban bízik, hogy a Red Bullnak nem lesz ilyen tetemes az előnye futamon.

„Megpróbálunk jó versenyt futni holnap és Sepangban közelebb kell kerülnünk a pole-hoz.”

„Való igaz, hogy a különbség ma nagy volt, de őszintén szólva tegnap közelebb voltunk hozzájuk és a McLarenekhez. Arra számítok, hogy ez nem a normális tempójuk volt, és holnap egyre jobbak és jobbak leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS