Alonso: Nem akarunk itt megállni, a győzelem a cél! - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem akarunk itt megállni, a győzelem a cél!

HIRDETÉS
Váratlanul érte Fernando Alonsot a szezon első versenyein mutatott parádés teljesítmény, a kétszeres világbajnok azonban azt mondja, nem akarnak itt megállni, mindent megtesznek azért, hogy végül győzzenek a Forma-1-ben.
portrait, Baku City Circuit, GP2304a, F1, GP, Azerbaijan
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, speaks to the media

Alonso az Alpine csapatától szerződött az Aston Martinhoz, ahol kiválóan kezdte a szezont, hiszen Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is felállhatott a dobogó harmadik fokára. A királykategória mezőnye többhetes szünet után most Azerbajdzsánban vendégeskedik, Alonso pedig azt reméli, sikerül megtartaniuk a lendületüket a folytatásra is.

„A csapatnál jelenleg mindenki nagyon elégedett az első versenyek eredményeivel, illetve az autó teljesítményével” – mondta a kétszeres világbajnok. „A lendületet pedig szeretnénk megtartani a gyárban, új fejlesztésekkel akarjuk felvértezni az autót.”

„Az első újításunk ezen a hétvégén érkezik, egy kisebb hátsó szárny, hogy alkalmazkodjunk a bakui versenypályához. Meglátjuk, hogy javítani tudunk-e a végsebességünkön, ami talán a gyenge pontunk volt az első versenyeken. Elégedettek vagyunk az idényrajttal, de remélhetőleg ez csak a kezdete ennek a projektnek.”

Az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll nem elégszik meg a dobogós eredményekkel, természetesen szeretné, ha csapata győztessé válna a Forma-1-ben. Alonso azt mondja, a csapatnál mindenki ugyanezt a szemléletet osztja.

„Ezzel mindenki egyetért. Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Nagyszerű ott állni a dobogón, és bár talán váratlan volt, nem akarunk itt megállni!” – mondta a kétszeres világbajnok, aki elismerte, volt kockázat abban, hogy újra csapatot váltott, hiszen korábban nem mindig volt szerencséje ebben, ám azt mondja, kezdettől fogva hitt az Aston Martin projektjében.

„Tavaly ez egy lutri volt. Amikor aláírtam az Aston Martinhoz, hittem a projektben, és bíztam azokban az emberekben, akik érintettek benne. De az, amit eddig elértünk, túl szépnek tűnik még mindig ahhoz, hogy igaz legyen. Rendkívül büszke vagyok a csapatra, örülök Lawrence miatt is, májusban pedig üzembe helyezik az új gyárat. Az istállónál pedig mindenki egy irányba dolgozik, szóval jó itt lenni jelenleg.”

Az Aston Martinnak most a fejlesztési versenyben kell helytállnia olyan topcsapatok ellen, mint a Red Bull, a Mercedes, vagy a Ferrari. Alonso tudja, nem lesz könnyű dolguk, de mindent megtesznek azért, hogy javítsanak versenygépükön. A spanyol ugyanakkor rámutatott, nemcsak az autón kell javítaniuk, nekik is fejlődniük kell.

„Folyamatos fejlődést látunk majd az autóval kapcsolatban, változni fognak majd dolgok az évad során, de minden csapat ugyanezt csinálja, a Ferrari is egyre jobb és jobb lesz. Erős ellenfeleink vannak, hiszen ezek a csapatok szoktak a világbajnoki címért harcolni. Számunkra viszont minden új – gyors autónk van, de sok tekintetben fejlődnünk kell csapatként.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!